Mercedes-AMG heeft de zescilindermodellen van de AMG GT 4-Door Coupé een aantal upgrades gegeven. Ze zijn te herkennen aan de nieuwe voorbumper, die is geïnspireerd door het actuele design van de achtcilindermodellen. De twee buitenste optische luchtinlaten en de grote centrale luchtinlaat onder de grille vormen samen een jetwing-profiel. Dit benadrukt het breedte-effect, terwijl de grille-openingen de luchtstromen specifiek naar de functionele elementen zoals het koelsysteem en de remmen leiden.

Beide modellen zijn voortaan ook standaard uitgerust met een elektrisch bedienbaar schuifdak en een draadloze smartphone-oplader tussen de achterzitplaatsen. Ook het intelligente, digitale infotainmentsysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) heeft een update gekregen met een nieuwe look, vernieuwde AMG-specifieke aanduidingen en individueel configureerbare functies. In combinatie met het optionele Burmester® surround sound system of het Burmester® high-end 3D-surround sound system biedt Mercedes-AMG zorgt Dolby Atmos bovendien voor een nieuwe geluidservaring.

De basis voor de sportieve rijervaring wordt gevormd door de ongewijzigde 270 kW (367 pk) of 320 kW (435 pk) sterke 3,0 liter zescilinder lijnmotor met dubbele turbocompressor en geïntegreerde startdynamo.

ModelVermogenBrandstofverbruik gecombineerd[1]CO2-emissie gecombineerd
Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+270 kW (367 pk) 
+ 16 kW (22 pk)
10,0-9,5 l/100 km1227-214 g/km
Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+320 kW (435 pk) 
+ 16 kW (22 pk)
10,0-9,5 l/100 km1228-214 g/km

De zescilindermodellen kunnen voortaan met het V8-stylingpakket nog individueler worden gemaakt. Het omvat een nieuwe voorskirt, zijskirts en een achterskirt met diffusor. Het speciaal ontworpen front grijpt terug op elementen van de AMG GT Black Series, zoals de verder naar beneden openende grille, de brede onderste luchtinlaat en de precieze, functionele luchtgeleidingselementen. Deze unieke details benadrukken de link van de AMG GT-familie met de autosport.

Voor de overige optionele uitrustingspakketten zijn er extra uitrustingen. In het basismodel is nu bij het chroompakket de frontsplitter in hoogglanzend chroom uitgevoerd. En wanneer wordt gekozen voor het carbonpakket wordt de frontsplitter in carbon uitgevoerd. Indien wordt gekozen voor het aerodynamicapakket in combinatie met het V8-stylingpakket, krijgen de frontsplitter en flics een nieuwe vorm.

Klanten kunnen voortaan ook kiezen voor de nieuwe lakkleur opaalwit metallic. Het velgaanbod en de bekledingen blijven ongewijzigd.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.