Na de Mégane E-Tech electric in 2020 is Austral het tweede model van Renault dat werd onderworpen aan de Confirmation Runs. Zo legde hij bijna 3 miljoen kilometer af op alle soorten wegen voordat hij op de markt kwam. Achter het stuur zitten testmedewerkers die zich als klanten gedragen. Hun doel: mogelijke verbeteringen identificeren zodat Austral aan de top staat op het vlak van rijplezier, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het strategisch kwaliteitsplan van de onderneming, gedragen door Thierry Charvet, directeur industrie en kwaliteit van Renault Group, is een van de belangrijkste pijlers van de Renaulution. Centraal in dit kwaliteitsplan staat het betrouwbaarheidsniveau van de nieuwe modellen die worden ontwikkeld. Dat heeft geleid tot ingrijpende wijzigingen op het vlak van wegtests die werden uitgevoerd voor elke commerciële lancering. Zo werd een nieuwe testtypologie uitgewerkt: de Confirmation Runs.

“We hebben een complementaire aanpak ontwikkeld voor de wegtests die werden uitgevoerd in het Technisch Centrum van Renault Group in Aubevoye, in de buurt van Parijs, waar we over de nodige pistes en uitrusting beschikken. Deze tests worden uitgevoerd met een klein wagenpark van pre-seriewagens en toevertrouwd aan ervaren testpiloten.”, aldus Thierry Charvet. “Vanaf nu versterken we dat proces. Om onze klanten gemoedsrust te geven, kruipen we in hun huid via de zogenaamde Confirmation Runs. We stellen meer dan honderd medewerkers een wagenpark van 160 voertuigen ter beschikking, waarmee ze in verschillende landen kunnen testen op alle soorten wegen. Zo konden we ongeveer 350 verbeterpunten identificeren en aanpakken voordat de Renault Austral in onze concessies en in de handen van onze klanten terechtkwam.”

CONFIRMATION RUNS: EEN NIEUW EFFICIËNT PROCES

Tijdens de Confirmation Runs werd de Renault Austral getest op parcours met een totaal van bijna 3 miljoen kilometer, 2,8 om precies te zijn, op alle soorten wegen in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Roemenië. Stadsparcours, op de autosnelweg, op de nationale weg, op vlak terrein, in de bergen en in alle weersomstandigheden. Tijdens deze tests konden meer dan 100 medewerkers van Renault via een app op hun smartphone verbeterpunten signaleren die aan de wagen werden vastgesteld. Met deze app kunnen de ingenieurs en experts van het merk gegevens bijna in real time verzamelen en analyseren. Door tijdens de Confirmation Runs evenveel kilometers af te leggen, heeft Renault de eventuele problemen van Austral, al lang voordat ze zich voordoen tijdens het gebruik door de klant, kunnen identificeren en zo de kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid van de hele levensduur van de wagen kunnen verzekeren.

Na de Mégane E-Tech electric in 2020 en de Austral zullen alle toekomstige modellen kunnen profiteren van de Confirmation Runs en de expertise van mensen zoals Alvaro Rodriguez Sastre, medewerker van Renault Group in Spanje, tester en racepiloot bij Renault.

“Ik leg tussen de 1.000 en 1.500 kilometer per week af, afhankelijk van de periode.” zegt Alvaro. “Een van de routes die we vaak gebruiken voor onze testen, ook voor de Confirmation Runs, maakt de verbinding tussen Madrid en Valladolid, via Navacerrada, Segovia en Sepulveda. Het uitgestippelde parcours is altijd uiterst gevarieerd en stelt ons in staat om alle aspecten van de wagen te beoordelen: zijn weggedrag, zijn acceleratievermogen, zijn comfort en zijn akoestiek. Ik ben blij als ik weet dat onze klanten met plezier in de Austral rijden.”

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.