Rüsselsheim. Opel heeft de naam van zijn nieuwste conceptauto onthuld: Opel Experimental. Het Duitse merk zal de komende weken meer details bekendmaken voordat het de Opel Experimental aan een internationaal publiek presenteert op de IAA Mobility in München (5 tot 10 september 2023).

Opel CEO Florian Huettl zei: “Zoals de naam al aangeeft, zal de Opel Experimental een duidelijke visie geven voor het merk en niet alleen voor een carline. Het laat zien waar ons merk de komende jaren naartoe gaat – en zal al onze volgende generatie productieauto’s beïnvloeden. Het is een symbool voor wat we willen bereiken met het merk Opel.”

De Opel Experimental vertegenwoordigt ook de volgende fase in de evolutie van de veelgeprezen Bold and Pure designfilosofie, die voor het eerst te zien was in de GT X Experimental. De nieuwe conceptauto belichaamt de verdere aanscherping van het merk binnen Stellantis door de merkpijlers Detox, Modern German en Greenovation extra leven in te blazen.

Bovendien zal de nieuwste creatie van het Design Center in Rüsselsheim de eerste Opel zijn die met trots de onlangs onthulde nieuwe Opel ‘Blitz’ draagt. De scherpere, zelfverzekerde nieuwe ‘Blitz’ staat prominent in het midden van het kompas, het belangrijkste grafische designprincipe van Opel en de ruggengraat van de designelementen voor, achter en in het interieur.

De Opel Experimental zet de lange en succesvolle traditie van conceptauto’s “made in Rüsselsheim” voort, een traditie die begon in 1965 toen Opel als eerste Europese merk een designstudie presenteerde in de vorm van de legendarische Experimental GT.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.