Rüsselsheim. De Opel Corsa is niet alleen de bestverkochte kleine auto van 2021 en 2022 in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met zijn nieuwe uiterlijk, inclusief de karakteristieke Opel Vizor en volledig digitale cockpit, is hij nu officieel de best ogende in zijn marktsegment. Dit is bevestigd door meer dan 14.500 lezers van auto motor und sport, het Duitse automagazine, die de nieuwe Opel Corsa hebben verkozen tot “Best New Design of 2023”. Een overweldigende meerderheid van 53,7 procent van de stemmen in de categorie “Kleine auto’s” ging naar de bestseller van het merk met de Blitz. De “autonis” designprijs gaat daarom voor de tweede keer op rij naar Opel. Vorig jaar won de Opel Rocks Electric de prijs in de categorie “Mini Cars” met een vergelijkbaar overtuigend resultaat.

“De nieuwe Opel Corsa is gedurfd en puur van binnen en van buiten; hij combineert praktisch nut met rijplezier en wekt emoties op. Bovendien rijdt hij al puur elektrisch en geeft hij ons elektrificatieoffensief een belangrijke impuls. Bij Opel zijn we erg blij met de duidelijke uitslag,” zei Harald Hamprecht, Vice President Communications van Opel, die de prijs in ontvangst nam tijdens de prijsuitreiking in Stuttgart.

Gedurfd, puur, vol emoties: Nieuwe Corsa verrast met prestaties en design

De nieuwe Opel Corsa vierde onlangs zijn wereldpremière op de IAA Mobility in München en bracht het publiek in vervoering. Net als de Corsa Electric is hij verkrijgbaar in twee prestatieniveaus: met 100 kW/136 pk en een actieradius tot 354 kilometer en nu met 115 kW/156 pk en tot 402 kilometer lokaal emissievrij rijplezier (volgens WLTP1).

De ontwerpers hebben de bestseller van kleine auto’s er nog scherper en moderner uit laten zien. Het meest opvallende kenmerk aan de voorkant is de onmiskenbare Opel Vizor, het kenmerkende merkfront van alle nieuwe Opel-modellen. De zwarte Vizor strekt zich uit over de voorkant van de Corsa en integreert de grille, de LED-koplampen aan de zijkanten en het Opel Blitz-logo in het midden naadloos in één visueel element. In zijaanzicht lijkt de “gesneden” C-stijl het dak letterlijk over de auto te laten zweven. En aan de achterzijde prijkt de naam van de Corsa nu zelfverzekerd in het midden van de achterklep. Ook in het interieur creëert de Corsa een moderne, prettige sfeer. Het hoogtepunt hier – zowel visueel als technisch – is de optionele volledig digitale cockpit met nieuw infotainment.

De combinatie van geavanceerde technologieën en een puur, compromisloos design van de nieuwe Opel Corsa heeft ook de lezers van auto motor und sport overtuigd. Voor de 18e keer kozen zij online hun designfavorieten. Dit jaar brachten in totaal 14.507 deelnemers hun stem uit. Er waren 105 nieuwe modellen in 11 klassen om uit te kiezen.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.