Met de nieuwe Mercedes-AMG SL 43 (gecombineerd brandstofverbruik: 9,4–8,9 l/100 km, gecombineerde CO2-emissies 214–201 g/km) is de iconische wereld van de sportieve roadster nu toegankelijk vanaf €125.719 Euro incl. BTW. Dit is de vanafprijs voor de 2+2-versie met achterwielaandrijving, die nu te bestellen is. Tot de omvangrijke standaarduitrusting behoren onder meer een elektrisch bedienbare multilaags stoffen softtop, 19 inch AMG lichtmetalen velgen, DIGITAL LIGHT, het AMG high-performance composiet remsysteem en het actieve luchtregelsysteem AIRPANEL. Eveneens standaard zijn de actieve achterspoiler, de ‘hyperanaloge’ cockpit met het MBUX infotainmentsysteem en het kantelbare multimedia touchscreen, plus comfortstoelen bekleed met een combinatie van lederlook ARTICO en stof. Het uitgebreide aanbod aan opties biedt tal van mogelijkheden voor personalisatie. De AMG 2,0-liter viercilindermotor levert 280 kW (381 pk) en een maximumkoppel van 480 Nm. Een elektrische uitlaatgasturbo wordt hierbij voor het eerst wereldwijd in een productiemodel toegepast. Deze technologie stamt uit de Formule 1™ en garandeert een extra scherpe gasrespons over het gehele toerenbereik. De turbo wordt aangedreven door het 48V boordnet dat ook de riemaangedreven startdynamo van stroom voorziet. Dit systeem levert kortstondig een extra boost van 10 kW (14 pk). De sprint vanuit stilstand naar 100 km/u vergt slechts 4,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 275 km/u.

Het exterieurdesign van de SL 43 verschilt in specifieke details van dat van de twee achtcilindermodellen. Zo heeft hij afwijkende voor- en achterbumpers en ronde in plaats van hoekige dubbele uitlaatsierstukken. De kenmerkende eigenschappen van het koetswerkdesign van de SL zijn de lange wielbasis, korte overhangen, lange motorkap, het verder naar achteren geplaatste passagierscompartiment met de sterk hellende voorruit en de krachtige achterzijde. Die combinatie resulteert in de typische SL-verhoudingen. Het openen en sluiten van de drielaagse stoffen kap duurt dankzij de ruimtebesparende Z-vouw slechts zo’n 15 seconden en is mogelijk tot een snelheid van 60 km/u.

Met zijn innovatieve motorconcept focust het nieuwe instapmodel van de 2+2-zits roadster ook op techniek-georiënteerde kopers. Door de combinatie van een lichtgewicht viercilindermotor op de vooras en achterwielaandrijving legt de SL 43 zeer bijzondere rijeigenschappen aan de dag. Een mooi voorbeeld van de uitgebreide overdracht van Formule 1™-technologie naar de ontwikkeling van productiemodellen is de elektrische uitlaatgasturbo. De technologie verhoogt de responsiviteit en daarmee het rijplezier, terwijl tegelijkertijd de efficiëntie van het aandrijfsysteem wordt verbeterd.

Een smalle elektromotor met een breedte van slechts vier centimeter is direct op de as van de turbocompressor geïntegreerd, tussen het turbinewiel aan de uitlaatzijde en het compressorwiel aan de inlaatzijde. Deze drijft de as van de turbocompressor rechtstreeks aan en versnelt zo het compressorwiel voordat de uitlaatgasstroom de aandrijving op de conventionele manier overneemt. Als gevolg hiervan reageert de verbrandingsmotor nog spontaner op gaspedaalcommando’s en is de totale rijervaring dynamischer. Bovendien maakt de elektrificatie van de turbo een hoger koppel bij lage toerentallen mogelijk.

Opties en features: van sportief dynamisch tot luxueus elegant

Talloze opties bieden een breed scala aan mogelijkheden om het nieuwe Mercedes AMG SL 43 instapmodel te personaliseren. Hieronder enkele voorbeelden:

Exterieurdesignpakket:

·        AMG-aerodynamicapakket met grotere windgeleiders in de voor- en achterbumper en een grotere diffuser aan de achterzijde. Aangepaste snelheidsregeling van de achterspoiler en een steilere hoek van 26,5 graden (in plaats van 22 graden) in de Dynamic rijstand

·        AMG-carbonpakket met voorsplitter, windgeleiders in de voorbumper en de sierlijsten van de zijskirts in carbon. Uitlaatpijpen uitgevoerd in hoogglanszwart, afwerking diffuser in carbon of hoogglans zwart

·        AMG-chroompakket met accenten in hoogglans chroom op de voorbumper, de dorpels en de achterzijde

·        AMG-nightpakket met voorsplitter, dorpels, spiegelkappen en sierstrips in de achterdiffuser in hoogglans zwart. Inclusief donker uitgevoerde uitlaatsierstukken

·        AMG-nightpakket II met radiatorgrille, typeaanduiding en Mercedes-ster achter uitgevoerd in hoogglans zwart

Exterieur:

·        Exclusieve SL-kleur hyperblauw metallic

·        Exclusieve SL-kleur AMG monzagrijs magno

·        20 inch AMG multispaaks lichtmetalen velgen

·        21 inch gesmede AMG-velgen in 10-dubbelspaaks design

Interieur:

·        Burmester® surround sound systeem

·        Stoelbekleding in zwart nappaleder

·        Stoelbekleding in MANUFAKTUR macchiato beige/titaniumgrijs nappaleder of MANUFAKTUR truffelbruin/zwart

·        AMG Performance-stoelen

·        AMG Performance-stuur in nappaleder/DINAMICA microvezel

Technologie:

·        AMG RIDE CONTROL onderstel met adaptieve instelbare demping

·        Actieve achterwielbesturing

·        AMG DYNAMIC PLUS pakket, inclusief:

o   AMG RIDE CONTROL onderstel met adaptieve instelbare demping

  • Dynamische AMG-motorsteunen
  • Elektronisch aangestuurd AMG achterasdifferentieel
  • Extra RACE rijstand
  • Met tien millimeter verlaagd
  • Gele AMG-remzadels
Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.