Luca Napolitano, CEO van het merk Lancia, onthult de eerste beelden van de Lancia Conceptdie voorgesteld wordt op het “Emozione Pu+Ra” event op 15 april .

“De Lancia Concept is het manifest van het merk voor de komende tien jaar”, aldus Luca Napolitano, CEO van het merk Lancia. “Het is een 100% elektrische concept car die de evolutie vertegenwoordigt van de Lancia Pu+Ra Zero, de driedimensionale sculptuur die afgelopen november werd gepresenteerd tijdens de Lancia Design Day. De Concept is het eerste voertuig van het nieuwe Lancia-tijdperk met kenmerken die op het gebied van design, duurzaamheid, technologie en elektrificatie aanwezig zullen zijn op toekomstige modellen. De Lancia Concept zal worden onthuld tijdens het evenement “Emozione Pu+Ra” op 15 april en ik ben er zeker van dat het indruk zal maken op alle Lancia liefhebbers over de hele wereld.”.

De Lancia Concept heeft een innovatief rond dak dat een panoramisch uitzicht garandeert en het natuurlijke licht van de buitenkant optimaal benut. Dit stijlvolle en geraffineerde kenmerk herinnert aan de primitieve geometrische vormen die typisch zijn voor Lancia Design en past perfect bij de sensuele lijnen van de zijkanten.

De Lancia Concept heeft aan de achterkant de iconische ronde achterlichten die staan voor de meest pure ziel van het merk van de legendarische Lancia Stratos, met de nieuwe Lancia belettering tussen de lichten. De belettering is ontworpen met een origineel en onderscheidend lettertype dat is geïnspireerd op de modewereld.

Op de achterruit herinterpreteren enkele omhullende horizontale lijnen op moderne wijze de beroemde op venetiaanse blinden geïnspireerde structuur van de Lancia Beta HPE uit de jaren zeventig. Dit roept een sfeer van thuisgevoel op zoals die van de gezellige sferen van Italiaanse huizen, versterkt door de grote glaspartij. 

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.