Brussels Urban Sessions verwelkomde van 6 tot 9 juli 2023 meer dan 31.000 bezoekers en bijna 300 atleten. Vier dagen lang werd Brussel omgetoverd tot de wereldhoofdstad van de urban sports. Tijdens deze tweede editie organiseerde het event de UCI BMX Freestyle World Cup, een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. En ook breaking, parkour en skateboard stonden op het programma. De ongelooflijke ambiance en energie van het evenement zorgden voor de vele Belgische en internationale toeschouwers en atleten voor een onvergetelijke tijd. Brussel zet zich zo definitief op de wereldkaart van de grote stedelijke sportevenementen.

In BMX Freestyle streden ’s werelds beste atleten, waaronder de Olympische, wereld- en Europese kampioenen, tegen elkaar om hun ticket naar Parijs 2024 veilig te stellen. Uiteindelijk won Anthony Jeanjean (FRA) voor Rimu Nakamura (JPN)  en Logan Martin (AUS). Bij de vrouwen haalde Huimin Zhou (CHN) het voor Hannah Roberts (USA) en Honglin Xia (CHN).

In het BMX-park van 1500 m2 – voor de gelegenheid opgetrokken in het Josaphat-park in Schaarbeek – vonden ook amateur- en juniorenwedstrijden plaats. In totaal kwamen er meer dan 175 BMX’ers in actie op de ramps van 5m25 hoog. Zij voerden een adembenemende show op voor de toeschouwers.

Naast BMX Freestyle konden bezoekers van alle leeftijden een heleboel andere actiesporten ontdekken en uitproberen, van parkour tot breaking over extreme sporten voor mindervaliden (WCMX) tot skateboarden.

In het breaking was Brussels Urban Sessions gastheer voor een manche van het Waals-Brussels kampioenschap, waaraan meer dan 128 Bboys en Bgirls deelnamen. Op zondag kwam Bboy Fabab als winnaar uit de bus in een battle tussen de Belgen en de Fransen. Tijdens verschillende skate-events kregen de beste Belgische skateboarders de kans om te schitteren in een speciaal voor de gelegenheid gebouwd skatepark. In parkour verbaasden enkele van de beste internationale atleten, zoals de Nederlandse Noa Giorgina en de Spaanse Ivan Velazquez het publiek door de zwaartekracht te tarten met hun tricks.

Muziek en street art maakten ook integraal deel uit van het gebeuren. Kid Noize gaf een geweldige aftrap met een wilde dj-set. En gedurende het weekend werden bezoekers getrakteerd op een reeks street art creaties, waarbij de kunstenaars zelfs zo ver gingen om hun werk op de partnerauto’s van Opel te laten zien. Kunstenaars Denis Meyers, El Nino en … toonden hun talent aan het grote publiek.

Brussels Urban Sessions groeide in twee jaar tijd uit tot een van de toonaangevende evenementen in België en is vastberaden ook de komende jaren te blijven groeien, gezien de exponentiële publieke interesse en ontwikkeling van urban sports.

En Opel was erbij! Dit als partner van Brussels Urban Sessions 2023. Deze samenwerking ging verder dan een sponsoring alleen, want Opel was volledig geïntegreerd in het evenement en weerspiegelde hiermee zijn energieke karakter, zijn “modern German” erfgoed en zijn streven naar toegankelijkheid voor een breed publiek.

Als energiek merk, staat Opel bekend om zijn dynamische voertuigen en innovatieve technologieën.  Opel paste dus perfect bij Brussels Urban Sessions 2023, waar muziek, kunst, sport en cultuur samenkomen in een bruisende stedelijke omgeving. Dankzij deze samenwerking kon Opel in contact komen met een divers en betrokken publiek en zijn positie als trendsetter in de autoindustrie verder versterken.

Het moderne Duitse erfgoed van Opel is diepgeworteld in de designfilosofie, de uitmuntende technische prestaties en de baanbrekende ontwikkelingen. Door zich aan te sluiten bij Brussels Urban Sessions 2023, toonde Opel zijn engagement voor de hedendaagse festivals en zijn toewijding aan het ondersteunen van creatieve initiatieven die het stedelijke landschap vormgeven. Het festival was een ideaal platform om Opels innovatieve aanpak en de harmonieuze combinatie van technologie, stijl en duurzaamheid in zijn modellenaanbod in de kijker te zetten. De nieuwe Astra en de Mokka stonden er dan ook op zeer artistieke manieren gepresenteerd.

Een van de bepalende aspecten van Opel is zijn toegankelijkheid, waardoor voertuigen van hoge kwaliteit beschikbaar worden voor een breed publiek. Dit ethos resoneert sterk met de waarden van Brussels Urban Sessions, dat barrières wil doorbreken en een inclusieve omgeving wil creëren waar iedereen stedelijke muziek, sport en kunst kan beleven. Opels engagement voor toegankelijkheid sloot dus perfect aan bij de visie van het festival.

“Het partnership was een geweldig succes! Opel werd onmiddellijk geaccepteerd door de atleten en fans. We zijn er immers niet alleen in geslaagd om Opel te integreren in de volledige set-up van de BMX World cup, maar hebben ook succesvolle activaties in elk onderdeel van Urban Sessions gerealiseerd; een skate board challenge voor jong en oud, een echte breaking Opel battle op de tonen van de Mokka Electric TV Spot song, streetartists die kunstwerken plaatsten op twee Mokka wagens, en stuntbiker- en parcoursatleten die stunts deden op en rond de Opel Astra ‘Matchbox’. Kortom, een geslaagde integratie met als special guest de Rocks e-XTREME die volledig tot zijn recht kwam in deze setting. Het was een plezier om al deze atleten te kunnen ondersteunen in de verdere ontwikkeling van hun persoonlijke doelstellingen maar ook de verdere groei van de Urban sports”, zegt Nick Heeman van Opel Belgium met een goed gevoel.

  

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.