• Dacia Jogger onderstreept zijn befaamde veelzijdigheid nu hij ook in een versie voor rolstoelpassagier beschikbaar wordt.
  • Het model behoudt zijn bekroonde functionaliteit dankzij de innovatieve conversie die plaats biedt aan zes personen, onder wie één rolstoelpassagier*.
  • Dankzij de flexibele zetels, compleet met ISOFIX-bevestigingspunten, kan de rolstoelpassagier bij de andere achterpassagiers zitten.
  • Dacia’s garantie van drie jaar en 100.000 km wordt ondersteund door een conversiegarantie van 2 jaar.
  • Conversie uitgevoerd door Q-Care van de Q-Mobility Group, met filialen te Malle, provincie Antwerpen, en Merchtem, provincie Vlaams-Brabant.
  • Momenteel nog in project-fase, beschikbaar vanaf de herfst 2023.

 

* In functie van het type en gewicht van de rolstoel

De bekroonde functionaliteit van Dacia Jogger is nu beschikbaar voor iedereen, dankzij een innovatieve conversie tot rolstoeltoegankelijke auto door een partnership met Q-Care. Deze conversie zal de meest betaalbare oplossing zijn voor rolstoeltoegankelijke wagens op de Belux-markt.

Met Dacia Jogger is het vertrekpunt een platform waarmee voor een auto van dit formaat een gunstige interieurruimte kan gecreëerd worden, wat doorgaans voorbehouden is aan conversies op basis van bestelwagens. Het resultaat is een primeur voor de sector, een gezinsvriendelijke auto op basis van Dacia Jogger, ontworpen voor maximaal zes personen, onder wie één rolstoelpassagier.

De conversie maakt rolstoeltoegang mogelijk via een lichte oprijplaat met contragewicht. Door de vloer te verlagen komt een zithoogte van 139 cm vrij en een royale hoofdruimte. Daardoor kan een rolstoelgebruiker comfortabel zitten. De middelste zetelrij, die plaats biedt aan één, twee of drie personen en voorzien is van geïntegreerde ISOFIX-bevestigingspunten voor twee zetels, kan veilig worden weggeklapt om extra ruimte te creëren of kan op zijn plaats worden gelaten zodat de rolstoelgebruiker bij de andere achterpassagiers kan zitten. Een antislipcoating op de oprijplaat garandeert een veilige toegang, zelfs bij nat weer, terwijl diverse vastzetsystemen voor de rolstoel – inclusief handmatige of automatische vergrendeling en laden met behulp van een lier – eveneens verkrijgbaar zijn.

Guy Vandenbranden, Dacia Managing Director Belux: “We zijn blij dat Q-Care dankzij de slimme verpakking van Dacia Jogger zo’n innovatieve rolstoeltoegankelijke wagen kon creëren. We zijn enorm trots op de manier waarop Dacia Jogger een cruciale rol zal spelen om meer mobiliteit te bieden aan veel rolstoelgebruikers en hun gezin, waardoor ze de vrijheid krijgen om hun eigen avonturen te beleven en van het buitenleven te genieten.”

De conversie is mogelijk op alle uitrustingsniveaus van Dacia Jogger. Zo kunnen klanten genieten van al het gebruikelijke Jogger-comfort, van de innovatieve infotainmentsystemen tot de slimme modulaire dakstangen, de geavanceerde rijhulpsystemen tot de royale standaarduitrusting. Achteraan beschikt de rolstoelpassagier over enkele nuttige uitrustingen, zoals een USB-lader en bekerhouders.

De conversie wordt volledig ondersteund door Dacia, Naast Dacia’s constructeursgarantie van drie jaar, biedt Q-Care ook een ombouwgarantie van twee jaar voor extra gemoedsrust.

Deze conversie is momenteel nog in projectfase en zal vanaf de herfst 2023 beschikbaar zijn.

 

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.