Het lijdt geen twijfel dat de Tonale Plug-in Hybrid Q4 vooral het sportieve DNA van Alfa Romeo het meest eer aandoet. Een DNA dat opnieuw wordt uitgevonden voor de toekomst. Natuurlijk stoot de Tonale PHEV Q4 slechts 26 g CO2/km uit, heeft hij een bereik van 80 km in volledig elektrische modus en een totaal bereik van 600 km. Ja, de 306-volt, 15,5 kWh lithium-ion batterij kan volledig worden opgeladen in minder dan 2,5 uur wanneer de 7,4 kW on-board lader wordt gebruikt. Het belangrijkste is dat de 180 pk sterke 1,3-liter viercilinder turbomotor zijn vermogen overbrengt op de voorwielen, terwijl een 90 kW sterke elektromotor de achteras aandrijft. In totaal worden 280 pk verdeeld over de vier wielen, waardoor de Tonale een sportieve, efficiënte en communicatieve compacte SUV is in de beste traditie van het merk. Zoals gezegd is de Tonale PHEV Q4 sinds zijn lancering al een groot succes. Wij kijken dan ook uit naar wat hij in 2023, het eerste volledige jaar van zijn carrière, kan doen.

 

Een andere belangrijke gebeurtenis in 2023 zijn de grote updates van de meest dynamische en gepassioneerde modellen in hun respectieve categorieën, de Giulia en de Stelvio. Voor hun modeljaar 2023 krijgen de Giulia en Stelvio allereerst een nieuw uiterlijk. Het is vooral de voorkant die veranderd is, met een grille die Alfa Romeo’s beroemde ‘Trilobo’ grille op een eigentijdse manier herinterpreteert. Ook de koplampen zijn nieuw, rechtstreeks geïnspireerd op die van de Tonale. Ze herinneren ook aan de iconische SZ Zagato die in 1989 werd gelanceerd en de Proteo concept car die in 1991 op de Autosalon van Genève werd onthuld. In het interieur betreft de belangrijkste evolutie het dashboard en zijn “telescopische” ontwerp. Er zijn drie configuratiemodi: Evolved, Relax en Heritage.

 

Naast de uitvoeringen Super, Sprint, Ti en Veloce zullen de 2023 Giulia en Stelvio verkrijgbaar zijn in een speciale Competizione-serie, gebaseerd op de Veloce-uitvoering en leverbaar met alle motoren. Uiterlijk onderscheidt deze speciale serie zich door zijn 21-inch aluminium wielen en exclusieve Moon Light matte kleur. Binnenin is hij uitgerust met het Harman/Kardon audiosysteem en lederen bekleding met rode stiksels.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.