In onze nieuwe Volvo EX90 werken LiDAR, camera’s en radars samen om de volledige omgeving van je wagen te begrijpen en je zo veilig te houden. Om onze technologieën voor rijondersteuning nog te verbeteren en uiteindelijk tot autonoom rijden te komen in de toekomst, moeten we de omgeving van de wagen gedetailleerd in beeld kunnen brengen. Het gaat dan zowel om wat er zich vlak voor de wagen bevindt als om langere afstanden, zoals wat er achter bochten ligt.

 

Et voilà, Google HD Maps: een uitgebreide kaart die specifiek voor autobouwers werd ontworpen met zeer gedetailleerde en actuele informatie over de weg.

 

Zo zetten we onze jarenlange samenwerking met Google dus voort. Volvo Cars en onze strategische dochteronderneming Polestar zullen de eerste autobouwers zijn die hd-kaarttechnologie in hun wagens zullen introduceren, te beginnen met de net onthulde Volvo EX90 en de Polestar 3.

 

Door de hd-kaarten van Google te gebruiken kunnen we data verzamelen van onze toonaangevende sensoren in de Volvo EX90 in combinatie met precieze gegevens over de rijstroken en lokalisatie van Google. Dat zal rijhulpsystemen makkelijker maken, zoals ondersteuning bij het veranderen van rijstrook en de Pilot Assist-technologie van Volvo Cars.

Deze animatie is bedoeld ter illustratie van de ontwikkelingsinspanningen van Volvo Cars voor Pilot Assist, zijn rijhulpsysteem, met ondersteuning van Google’s HD map en input van zijn geavanceerde buitensensorset bestaande uit een lidar, 5 radars en 8 camera’s. Het is niet illustratief of indicatief voor de exacte mogelijkheden of toepassingen van Google’s HD MAP.

De informatie over de wegsituatie en de data van de LiDAR en andere sensoren van de Volvo EX90 worden verwerkt in de centrale processor van de wagen die wordt aangedreven door NVIDIA DRIVE AI-platformen Xavier en Orin.

 

“We breiden onze strategische samenwerking met Google uit door Google HD Maps toe te voegen aan onze toekomstige wagens, en het weerspiegelt ons engagement om met technologieleiders samen te werken”, zegt COO en Deputy CEO Javier Varela. “Met Google HD Maps in onze toekomstige modellen zullen onze bestuurders een aangenamere rijervaring beleven en op termijn zal het bijdragen aan het introduceren van veilig autonoom rijden.”

 

“We hebben bij Google al een lange weg afgelegd om de wereld in kaart te brengen. Met onze nieuwe hd-kaarten, speciaal ontworpen voor autofabrikanten, bouwen we daarop voort en bieden we gedetailleerde gegevens over rijstroken en lokalisatie die cruciaal zijn voor de volgende generatie van systemen voor rijondersteuning en autonoom rijden”, zegt Jorgen Behrens, VP en General Manager van Geo Automotive, Google. “We zijn verheugd te kunnen blijven samenwerken met toonaangevende autobouwers zoals Volvo om de veiligheid en het comfort van bestuurders overal ter wereld te verbeteren.

 

Door data van Google HD Maps te combineren met informatie van onze buitensensoren, waaronder een LiDAR en software ontwikkeld door veiligheidssoftwarebedrijf Zenseact streven we ernaar een meer voorspelbare, veilige en aangename rijervaring te creëren.

 

“Zenseact is trots om samen met Volvo Cars en Google te kunnen werken aan de implementatie van deze baanbrekende technologie voor rijondersteuning en later zelfs autonoom rijden”, zegt Ödgärd Andersson, Chief Executive Officer van Zenseact. “Die speelt een belangrijke rol om ons streefdoel te halen van geen aanrijdingen.”

 

In de toekomst zal Google’s HD map ook de introductie van onze technologie voor autonoom rijden ondersteunen in combinatie met onze sensorset bestaande uit een in het dak geïntegreerde lidar, radars, camera’s en ultrasone sensoren, om het inzicht van de auto in zijn omgeving verder te verbeteren.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.