Volvo Cars opent een nieuwe technologiehub in Singapore, een bruisende wereldwijde hotspot voor geavanceerde technologie en hoogwaardige productie.

De nieuwe Tech Hub wordt een belangrijk centrum voor data en analyse, software en geavanceerde productieontwikkeling in lijn met onze ambitie om tegen 2030 koploper te zijn op het gebied van nieuwe technologie en alleen nog elektrische wagens te maken.

De vestiging in Singapore zal zich in eerste instantie richten op het opbouwen van capaciteiten op het gebied van technologie- en softwareontwikkeling, data en analyse en geavanceerde productie, een strategische kernactiviteit voor Volvo Cars.

Productie is een steeds technologie-intensievere activiteit die volop nieuwe mogelijkheden biedt binnen AI, robotica, automatisering, machinelearning, nanotechnologie en een reeks andere nieuwe en opkomende technologieën.

“Deze nieuwe aanwezigheid in Singapore zal onze interne technologie- en softwareontwikkelingscapaciteiten ondersteunen”, aldus Javier Varela, chief operating officer en plaatsvervangend CEO van Volvo Cars. “Het zal dienst doen als een wereldwijd innovatiecentrum om ons momentum verder te versnellen en onze capaciteiten op het gebied van geavanceerde productie en data en analyse uit te breiden.”

De aankondiging van onze technologiehub in Singapore volgt op de recente toevoeging van een technologiehub in het Poolse Krakau eerder dit jaar. Beide hubs zijn gericht op de verdere optimalisatie van onze wereldwijde locatiestrategie om terrein te winnen in belangrijke technologiesectoren en het beste technologietalent van over de hele wereld aan te trekken. Deze technologiehubs werken nauw samen met ons bestaande netwerk van technologiehubs en engineeringcentra over de hele wereld.

Singapore is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend centrum voor technologische competentie en innovatie. Met toonaangevende universiteiten en bredere onderwijsecosystemen is het nu de voorkeurslocatie voor heel wat technologiebedrijven, investeringen en talenten wereldwijd.

Volvo Cars vestigt de nieuwe hub in Singapore met steun van de Singapore Economic Development Board (EDB), waardoor Volvo Cars meer mogelijkheden krijgt om het lokale netwerk en de talenten van Singapore te benutten voor de ontwikkeling van de volgende generatie technologieën en auto’s.

Cindy Koh, Executive Vice President van EDB: “Wij zijn blij met de beslissing van Volvo Cars om zijn technologiehub in Singapore te vestigen. Dat geeft aan dat Singapore aantrekkelijk is als innovatiehub voor wereldwijde mobiliteitsbedrijven om oplossingen te ontwikkelen voor de regionale en wereldwijde markt. De hub zal boeiende jobopportuniteiten creëren voor Singaporezen, evenals samenwerkingsmogelijkheden voor onze openbare onderzoeksinstellingen en lokale bedrijven bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën en voertuigen van de volgende generatie.”

De nieuwe technologiehub opent begin september zijn deuren en zal geleid worden door Yvonne Tan, die op 1 september het bedrijf vervoegde. Yvonne Tan is een senior en visionair leider met een bewezen staat van dienst in het faciliteren van bedrijven door middel van engineeringontwikkeling en succesvolle uitvoeringen. Voor ze Volvo Cars vervoegde, werkte Yvonne bij Venture International Pte, Ltd, een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologiediensten. Daar gaf ze als R&D-directeur leiding aan de dienst voor geavanceerde instrumenten en systemen voor de biowetenschappen. Daarnaast heeft ze acht jaar ervaring in het aansturen van de ontwikkeling van onderzoeksdesign als senior engineering manager bij Dyson Operations Pte. Ltd.


Yvonne heeft een doctoraat in Engineering van de Singapore University of Technology and Design, en ze heeft een Master of Science in Business IT behaald aan de University of Wales.

Volvo Cars heeft momenteel technologiehubs in Stockholm en Lund in Zweden, in Krakau in Polen en in Bangalore in India. We hebben ook grote technische centra in het Chinese Shanghai en het Zweedse Göteborg. Hoewel elk van deze locaties zijn eigen aandachtsgebied heeft, vormen ze samen een cruciaal netwerk van innovatiecentra die strategisch over de hele wereld zijn verspreid.

Nadat we ons regionale hoofdkantoor voor de APeC-regio onlangs vestigden in Singapore, versterkt de opening van de technologiehub onze aanwezigheid in het land nog verder.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.