• De elegante agressiviteit van de Scorpion en zijn gedurfde maar toch zachte vormen komen tot leven in het design van de Nieuwe Abarth 500e, dat ook geïnspireerd is op de fysieke vorm van het dier.
  • Een blik op het ontwerpproces achter deze 100% elektrische Scorpion, met een ontwerp gebaseerd op het historische embleem van het merk om een auto te creëren die synoniem staat voor kracht, lichtheid en aerodynamica.

De agressieve elegantie van de Scorpion en zijn soepele, krachtige lijnen komen tot leven in het ontwerp van de Niewe Abarth 500e, dat ook geïnspireerd is op de fysieke kenmerken van het dier om zijn kracht, lichtheid en aerodynamica te benadrukken.

Tijdens de ontwerpstudie voor de Nieuwe Abarth 500e streefden de ontwerpers van Centro Stile ernaar om de essentie van het dier te integreren in het hart van het interieur- en exterieurontwerp van de nieuwe 100% elektrische Scorpion.

De klauw van de schorpioen is wat het eerste opvalt aan de Nieuwe Abarth 500e, want deze is aanwezig op niet één, maar twee onderdelen van het creatieve ontwerp: de voorbumper en de wielen. De voorbumper is 30 mm langer dan normaal met een aerodynamische zijvleugel die veel stevigheid en structuur biedt.

Deze laatste, zowel in de 17” als de 18” diamantgeslepen versie, versterkt de rondheid van het element en verbetert het uiterlijk van de auto vanaf de zijkant.

De poten van de Scorpion zijn te zien in de unieke aerodynamische lijnen van de voorskirt, ontworpen om de lucht er stijlvol doorheen te laten stromen. De voorspoiler, die verbonden is met de zijskirt, is ontworpen om de prestaties van de auto te verbeteren en accentueert de aerodynamica van de auto nog meer. De spoiler, geïnspireerd op de vorm van het schild van de schorpioen, beschermt de wielen aan de voorkant en verbetert de aerodynamische prestaties van de auto.

Om sportiviteit en luchtdoorlatendheid te combineren, hebben de ontwerpers de voorkant van de auto verlaagd en verlengd, wat resulteert in een geheel nieuwe stijl. Je herkent onmiddellijk de vloeiende en pure vormen van het dier, die tegelijkertijd ernst, charme en kwaliteit uitstralen. De beslissing van de ontwerpers om de ‘wenkbrauwen’ boven de bovenste DRL (Daytime Running Light) te verwijderen, creëert een sportiever, assertiever lichteffect dat de extreme lichtheid van de auto verder accentueert.

Aan de voorkant benadrukt de versterkte aanwezigheid van de krachtige rode lijn de plaatsing van het nieuwe Abarth opschrift, met bovenaan, op de rand van de motorkap het histrorische logo. Aan de achterzijde vindt de driehoekige vorm van de schorpioen zijn weg in de nieuwe interpretatie van de luchtafzuigkap, die is

versterkt door het witte kleuraccent van het inzetstuk, dat een originele verbinding vormt met de verticale vinnen.

“Pak het beest bij de klauwen” was het motto van de ontwerpers toen ze het ontwerp van het stuurwiel (net als bij de Ritmo Abarth) revolutionair veranderden door de agressieve stijl toe te voegen die emblematisch is voor de Scorpion. Als verwijzing naar oude rallyauto’s kozen de ontwerpers ervoor om drie spaken aan het stuurwiel toe te voegen om het sportieve karakter van de auto te benadrukken, in een perfecte symbiose van verleden en toekomst.

De schorpioen is ook terug te vinden in veel van de designelementen in het interieur, die nauwkeurig zijn ontworpen om het rijcomfort te maximaliseren. De stoelen belichamen de dualiteit van het dier, zijn stijve omhulsel en uitzonderlijke bewegingsvrijheid. Gevormd als de contouren van een schorpioen vormen de stoelen gedurfde delen die maximaal comfort en zijdelingse bescherming bieden. En om de essentie van het merk volledig tot zijn recht te laten komen, hebben de ontwerpers ervoor gekozen om traditionele elementen te combineren met innovaties in het hart van de nieuwe Scorpion-signatuur.

Zijn nieuwe missie bestond uit het herdenken van de signatuur van de Scorpion om de transformatie van het merk Abarth te laten zien, van zijn oorsprong tot zijn nieuwe 100% elektrische karakter. Veel meer dan alleen een “symbool”, roept het de vereniging op van prestaties en innovatie, plezier en duurzaamheid. Aan de buitenkant domineert het Abarth logo de motorkap, een nostalgische verwijzing naar de geschiedenis van het merk. Het logo van de 100% elektrische Abarth is ook aanwezig zonder bliksemschicht op de wielen en met bliksemschicht op de flanken. Het logo zorgt ook voor opschudding in het interieur van het nieuwe Scorpion-model want het is te vinden op de hoofdsteun, het stuurwiel, de stoelbekleding en in het midden van de pedalen, waarvan de trendy vorm herinnert aan de stijl van het nieuwe design.

Om het contrast tussen sportiviteit en luxe te benadrukken en de elektrische eigenschappen van de nieuwe Scorpion te weerspiegelen, is er bijzondere aandacht besteed aan de kleuren en afwerkingen. De gedurfde en dynamische kleur Acid Green roept snelheid en prestaties op, terwijl het meer verfijnde Poison Blue een gevoel van elegantie en moderniteit geeft. Aan de buitenkant geven deze twee nieuwe kleuren de eigenaar van de Nieuwe Abarth 500e de mogelijkheid om zijn of haar persoonlijkheid volledig tot uiting te brengen en de aandacht te trekken. De Nieuwe Abarth 500e is ook verkrijgbaar in 3 andere opwindende kleuren: Antidote White, Venom Black en Adrenaline Red.  De donkere en warme kleuren van het interieur combineren kracht en luxe en zorgen voor een futuristische en verfijnde touch.

Dit langdurige creatieve proces heeft geresulteerd in het oogverblindende ontwerp van de Nieuwe Abarth 500e, een symbool van de kracht, lichtheid en aerodynamica van de Scorpion. Een complexe taak uitgevoerd door de ontwerpers van Centro Stile, die zorgvuldig de essentie van het dier combineerden met de moderne 100% elektrische Scorpion om een absoluut uniek product te creëren.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.