De Citroën C5 Aircross, sinds zijn lancering 1 van de meest comfortabele en veelzijdige SUV’s in zijn categorie, kreeg onlangs een nieuwe stijl. Deze New Citroën C5 Aircross is nu moderner, assertiever en dynamischer met wat meer maturiteit en er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige kleuren en materialen. Met meer dan 325.000 verkopen wereldwijd (in 85 landen) en meer dan 245.000 in Europa sinds zijn lancering in 2018, heeft de C5 Aircross zich kunnen onderscheiden van de andere concurrerende compacte SUV’s in deze categorie.  Vooral het rijcomfort, de modulariteit en de ruimte aan boord worden beschouwd als ongeëvenaard in zijn categorie.  De C5 Aircross biedt een brede waaier aan zuinige motoren, waaronder de Plug-in Hybrid versie dewelke wij meekregen voor ons recente vakantieweekje naar het noorden van Nederland. Ideaal om uit te testen dus!

Exterieur

De New C5 Aircross Hybrid kreeg een visueel groter en imposanter uiterlijk waarbij de rondingen plaatsmaken voor meer gestructureerde lijnen.  Zijn silhouet straalt meer kracht uit en tegelijkertijd belichaamt het een moderne en dynamische stijl.

Citroën gaf bij deze wagen ook een nieuwe interpretatie aan de gekende ‘chevrons’. Het Citroënlogo met de 2 gekende tandwielen, krijgt meer présence en onderscheidt zich van de dagrijlichten, een zichtbare verandering ten opzichte van andere modellen in het gamma waar de chevrons tot aan de dagrijlichten worden voortgezet door een chromen sierstrip. De chevrons zijn nu zwartgelakt en geaccentueerd met chroom en gaan geleidelijk over in de Vision LED-dagrijlichten.

De zijspoilers zijn nu open en functioneel en helpen op deze manier de aerodynamica te verbeteren. De kleur van de inzetstukken op de zijspoiler draagt bij tot een chiquere uitstraling van het voertuig met kleuren zoals Glossy Black bij het Feel pack of Dark Chrome bij het Shine pack.

De New C5 Aircross Hybrid heeft ook een nieuwe beschikbare kleur, Eclipse Blue, een zeer diep en elegant blauw dat, afhankelijk van het buitenlicht, verandert van donkerblauw naar zwart.

Deze mooie kleur tezamen met de zwarte dakrails en de nieuwe 19 inch ART gediamanteerde lichtmetalen velgen in aluminium en zwart (Shine pack), maken van deze wagen grafisch zeker en vast een mooie aanwinst voor Citroën.

Ook de centrale luchtinlaat is nu dynamischer en eleganter dankzij de scherpere lijnen die we ook al zien terugkomen bij de C4 en de C5 X.

Interieur

De New C5 Aircross Hybrid krijgt ook vanbinnen een meer dynamische en verfijnde look.  De ruimte en het comfort zijn onmiddellijk voelbaar vanaf het eerste moment dat we plaatsnemen.  De hogere rijpositie, de kwaliteit van de materialen, de ergonomische Citroën Advanced Comfort®-zetels en de praktische interfaces maken deze wagen tot een zeer comfortabele SUV.  Deze zetels, die we ook weer zien terugkomen bij de C4 en C5 X, bestaan uit een 15 mm dik schuim.  Het verdicht schuim garandeert een blijvend zacht zit- en rijcomfort zonder het gevoel weg te zinken in de zetels en dit zowel tijdens korte als lange ritten.  De voorzetels zijn niet alleen verwarmd, maar beschikken bovendien ook over een multipointmassagesysteem met 8 pneumatische kussens in de rugleuning. Met zijn drie individuele zetels achterin onderscheidt deze New C5 Aircross Hybrid zich binnen zijn categorie. Doordat ze even breed zijn, zit de passagier in het midden even comfortabel als de twee andere passagiers.

Het koffervolume van de New C5 Aircross Hybrid bedraagt 460 liter en kan uitgebreid worden tot 600 liter wanneer de achterzetels volledig naar voren geschoven zijn. Alles wat we mee wilden nemen, vond op deze manier prima een plaatsje. De door ons geteste New C5 Aircross Hybrid is daarnaast ook voorzien van een handenvrije achterklep, die met een eenvoudige voetbeweging onder de achterbumper geopend of gesloten kan worden.

De wagen heeft een nieuw 10 inch touchscreen.  Het nieuwe, grotere scherm zorgt voor een betere ergonomie door de directe toegang tot de bedieningselementen van de airconditioning en de hogere plaatsing zorgt dat de ogen van de bestuurder op de weg gericht blijven.

Het volledig personaliseerbare digitaal instrumentenpaneel geeft de bestuurder alle informatie die hij nodig heeft.

Veiligheid/Technologie

De Progressive Hydraulic Stops®-ophanging, exclusief bij Citroën, zorgt voor een zeer goede filtering van oneffenheden op het wegdek waardoor het de passagiers een reis in absoluut comfort aanbiedt. Daarnaast was het ook zeer opvallend hoe stil het in de wagen was tijdens het rijden. Een zeer aangename verrassing tijdens de rit naar onze vakantiebestemming.
De Plug-in Hybrid motor heeft een bereik in elektrische modus tot ongeveer 45 km en een onbeperkte radius voor langere ritten dankzij de benzinemotor.

De wagen biedt een zeer brede waaier aan technologieën. De bestuurder kan profiteren van zowat 20 rijhulpsystemen. Eén daarvan is de Highway Driver Assist. Een systeem dat de adaptieve cruise control combineert met een stop & go functie en Active Lane Departure Warning. Niets op aan te merken dus, al vonden wij dat de wagen wel zeer snel vond dat we ons stuur niet altijd even stevig vast hielden.

De New C5 Aircross Hybrid beschikt over een krachtige 180 pk sterke PureTech benzinemotor en een 80 KW sterke elektrische motor. De elektromotor wordt gevoed door een 13,2 kWh sterke Li-Ion batterij.  In hybridemodus levert dit een vermogen op van 225 pk en een maximumkoppel van 360 Nm.

Prijs

Deze leuke New C5 Aircross Hybrid is beschikbaar vanaf 45.045 euro. Voor deze prijs heb je dan de versie met het Feel pack.  De wagen uit onze test, beschikte over het luxueuzere Shine pack.  Deze versie kan je kopen vanaf 47.895 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.