Een Nieuwe Definitie van Luxe en Technologie

Lexus heeft ons de UX 250h, hun compacte luxe-SUV, welke een opmerkelijke upgrade gekregen heeft ten opzichte van zijn voorganger meegegeven voor een test. De verbeterde multimedia, connectiviteit, en een verfrissend nieuw F SPORT Design-model. Lexus zet de standaard hoger voor luxe in het compacte SUV-segment. In deze review nemen we een diepe duik in wat de vernieuwde UX 250h te bieden heeft.

Stijlvolle Updates en Verhoogde Keuzevrijheid

De Lexus UX, voor het eerst geïntroduceerd in 2019, heeft zich gevestigd als een stijlvolle en prestatiegerichte stads-SUV. De auto, gebouwd op het GA-C-platform, profiteert van een laag zwaartepunt en een stijve carrosserie die zorgen voor uitstekende rijeigenschappen en responsiviteit. De optie voor de elektronische E-Four vierwielaandrijving van Lexus versterkt de SUV-capaciteiten van de UX 250h verder.

Nieuwe Multimediasystemen

Een van de meest opwindende upgrades is de introductie van Lexus’ nieuwe multimediasystemen. Deze systemen bieden een snellere respons, intuïtievere bediening, en verhoogde functionaliteit. Afhankelijk van de uitrustingsklasse, komt de UX met een 8-inch of 12-inch display, beide met touchscreentechnologie. De displays zijn dichter naar de bestuurder geplaatst voor een comfortabelere bediening en leveren scherpere beelden, met high-definition op het 12-inch scherm. Deze upgrades, inclusief cloud-gebaseerde navigatie en “always connected” functies, maken de rijervaring soepeler en aangenamer.

Introductie van het F SPORT Design-model

Met het nieuwe F SPORT Design-model biedt Lexus nu een sportieve exterieurstyling die toegankelijker is voor een breder publiek. Dit model kenmerkt zich door de F SPORT spindelvormige grille, zwart met een verchroomde rand, en een stoer design van de voor- en achterbumper. De 18-inch F SPORT lichtmetalen velgen en de specifieke F SPORT Design-specificaties, zoals kunstleren stoelbekleding en voorstoelverwarming, versterken de luxe uitstraling van de auto.

Technologie en Comfort

De UX 250h maakt het leven van de bestuurder gemakkelijker met het “Hey Lexus”-spraakherkenningssysteem en uitgebreide smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto. Over-the-air updates zorgen ervoor dat het systeem altijd up-to-date blijft. Daarnaast maakt de UX het mogelijk persoonlijke voorkeuren van maximaal drie gebruikers op te slaan, wat bijdraagt aan een gepersonaliseerde rijervaring.

Rijervaring en Prestaties

Ondanks zijn compacte formaat, biedt de UX 250h een indrukwekkende rijervaring, vooral in stedelijke omgevingen. De combinatie van een atmosferische 2 liter viercilinder en een elektromotor levert een gecombineerd vermogen van 184 pk. Dit zorgt voor een vlotte acceleratie en een gemakkelijke navigatie door het verkeer. De optie voor het E-Four systeem met vierwielaandrijving verhoogt de veelzijdigheid van de auto. Voor mij vergt enkel de CVT-automaat nogal wat gewenning. Maar éénmaal je dit gewoonbent merk je ook dat deze heel wat zuinigheid met zich meebrengt.

Conclusie

De vernieuwde Lexus UX 250h zet nieuwe standaarden voor luxe, technologie, en prestatie in het compacte SUV-segment. Met zijn stijlvolle design, geavanceerde multimediasystemen, en het nieuwe F SPORT Design-model, biedt de UX 250h een unieke combinatie van stijl, comfort, en prestatie. Lexus bevestigt hiermee opnieuw zijn reputatie van het leveren van premium kwaliteit en innovatie. Enige opmerking die wij hebben is dat de kofferruimte wat aan de kleine kant is. Maar ik hoef jullie niet te vertellen dat het een zeer boeiende week was waarbij wij genoten in Luxe en stijl.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.