75 jaar Porsche en Feryn Dakar Sport in de kijker op FLANDERS COLLECTION CARS.

Flanders Collection Cars dat aan zijn 33ste editie toe is, stelt “off-road” in de kijker. Ze doen dit in stijl met een bijzondere editie van Range Rover Classics, Feryn Dakar Sport en zoveel meer. Lees hieronder de officiële aankondiging van de editie die aankomend weekend plaats vind in de Expo te Gent.

Dit jaar staat het thema ‘off-road’ in de kijker. De organisatie pakt uit met een bijzondere expositie van Range Rover Classics, waaronder de RR Classic LSE en 4×6. Bovendien is Feryn Dakar Sport aanwezig met de Dakar Rally opstelling. Zowel de Mercedes 6x6 race truck (2022 winnaar Classic Dakar Trucks) alsook de Toyota 100 Classic van Pascal Feryn en Koen Wauters zullen hier opgesteld worden.

 

Bovendien bestaat Porsche 75 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum brengt Flanders Collection Cars een hommage aan de iconische sportwagenfabrikant. Vanwege het ‘off-road’ thema wordt er voor een knipoog naar het rally verleden van Porsche gekozen. 911 Motorsport presenteert daarom niet één maar 2 van de 20 geproduceerde modellen van de Porsche 911 SC RS uit de JFD Collection. Deze unieke racewagens werden door Porsche in de jaren ’80  geproduceerd om te voldoen aan de homologatie van het World Rally Championship.

 

De 911 SC RS Bastos (1984 overwinning met P. Snijers & 1986 overwinning met P. Gaban) en de 911 SC RS Belga (1984 vicekampioen Belgisch Rally Kampioenschap met R. Droogmans) worden aan het publiek voorgesteld in de eerste hal, naast de stand van BEHVA.

 

De derde welgekende Rothmans Porsche 911 van Bernard Munster Autosport komt rechtstreeks van de Legend Boucles @ Bastogne waar Tom Boonen enkele weken geleden met deze wagen zijn debut in de rallysport maakte. Deze wagen staat gepresenteerd op de “Collectors Club” bar in hal 5.

 

Bezoekers kunnen ook tal van andere standhouders ontdekken. Zo worden er meer dan 300 classic cars te koop aangeboden. Daarnaast vinden liefhebbers hier ook auto memorabilia, documentatie, kunst, kledij, onderdelen en zoveel meer.

 

Flanders Collection Cars vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2023 in beurshallen 3, 5 & 7 van Flanders Expo, Gent. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website van het evenement.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.