Een parkeerplaats oprijden, de auto verlaten en de auto via een smartphone naar een vooraf gereserveerde parkeerplaats sturen: met het Remote Parking Package en de Mercedes me connect-service INTELLIGENT PARK PILOT is de Mercedes-Benz EQE Saloon nu klaar voor sterk geautomatiseerd en bestuurderloos parkeren (SAE Level 41). Daarnaast is de zogenaamde Automated Valet Parking service beschikbaar voor alle reeds geleverde EQS Saloon en S-Klasse Saloon modellen van Mercedes-Benz. De sterk geautomatiseerde parkeerfunctie is binnenkort ook beschikbaar voor andere Mercedes-Benz modellen, zoals de nieuwe E-Klasse.

Het voordeel van deze sterk geautomatiseerde parkeerfunctie: Zoeken naar een parkeerplaats en parkeren is niet meer nodig. Dit bespaart klanten niet alleen kostbare tijd, maar maakt hun parkeerervaring ook comfortabeler, vooral in smalle parkeergarages. Via de Mercedes me App reserveert de bestuurder vooraf een parkeerplaats en laat hij de auto achter in een daarvoor bestemde afzetzone in de parkeergarage. Zodra alle passagiers zijn uitgestapt, kan de bestuurder het parkeermanoeuvre starten via de Mercedes me App. Wanneer de App bevestigt dat de Automated Valet Parking infrastructuur de controle over het voertuig heeft overgenomen, kan de bestuurder de parkeergarage verlaten. Begeleid door de intelligente infrastructuur van Bosch rijdt het voertuig vervolgens automatisch naar de gereserveerde parkeerplaats en parkeert automatisch. Wanneer klanten terugkeren naar de parkeergarage, kunnen ze eenvoudig het ophalen van hun voertuig starten via hun smartphone. Het voertuig komt automatisch uit zijn parkeerplaats, rijdt naar de ophaalzone en is klaar voor vertrek.

In november 2022 kregen Mercedes-Benz en Bosch ’s werelds eerste goedkeuring voor commercieel gebruik van hun sterk geautomatiseerde en bestuurderloze parkeerfunctie in Duitsland. De APCOA-parkeergarage P6 op de luchthaven van Stuttgart is wereldwijd de eerste parkeergarage die Automated Valet Parking aanbiedt aan Mercedes-Benz-klanten.

Mercedes-Benz EQS en S-Klasse

Naast de EQE Saloon is chauffeurloos parkeren nu ook beschikbaar voor alle huidige EQS Saloon en S-Klasse modellen van Mercedes-Benz (exclusief modellen van Mercedes-AMG en Mercedes-Maybach). De beschikbaarheid is niet langer afhankelijk van een bepaalde productiedatum, waardoor sterk geautomatiseerd parkeren voor nog meer klanten van Mercedes-Benz mogelijk wordt.

 

Gepland voor de toekomst: bestuurderloos parkeren met de nieuwe E-Klasse


Met de optionele voorinstallatie voor INTELLIGENT PARK PILOT is de nieuwe E-Klasse voorbereid op Automated Valet Parking (SAE Level 41). Met het Remote Parking Package (optioneel voor het plug-in hybride model) en de Mercedes me connect-service INTELLIGENT PARK PILOT (afhankelijk van het land) heeft de nieuwe E-Klasse de technologie aan boord om in hoge mate automatisch te parkeren en te parkeren zonder bestuurder.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.