Volvo Cars heeft zijn dochteronderneming Zenseact volledig in handen genomen. Zij ontwikkelen software voor autonoom rijden. Tot net voor de transactie bezat Volvo Cars nog 86,5% van het bedrijf. Het kocht de resterende aandelen van ECARX, een wereldwijd mobiliteitstechnologiebedrijf.

Door die bijkomende 13,5% van de aandelen van Zenseact over te nemen, zet Volvo Cars een strategische stap om meer van de software die een belangrijke functie aandrijft in toekomstige wagens in handen te hebben. Daarnaast past het binnen hun strategie om een leider te worden op het vlak van nieuwe technologie.

 

Door de transactie is Zenseact nu dus een volledige dochteronderneming van Volvo Cars. Zenseact blijft wel bestaan als aparte onderneming en zal de ontwikkeling van technologieën voor veiligheid, geavanceerde rijassistentie en autonoom rijden aansturen die eerst in de wagens van Volvo en Polestar zullen verschijnen.

De lopende gesprekken omtrent een samenwerking tussen Zenseact en ECARX blijven zoals gepland plaatsvinden. Het resterende aandeel van Zenseact werd op 31 december 2022 verworven.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.