PEUGEOT integreert ChatGPT in i-Cockpit

PEUGEOT is een van de eerste autofabrikanten die ChatGPT* aanbiedt in zijn modellen. Deze vorm van kunstmatige intelligentie (AI) wordt geïntegreerd in de PEUGEOT i-Cockpit® en fungeert als vraagbaak voor talloze vragen en verzoeken over alle soorten onderwerpen via de ‘OK PEUGEOT’-spraakassistent.

 

ChatGPT – een afkorting van Chat Generative Pre-trained Transformer – is een bijzonder geavanceerde vorm van kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door OpenAI. Deze technologie is in staat om op basis van een gigantische hoeveelheid informatie nauwkeurige en beknopte antwoorden te geven op vragen en verzoeken van gebruikers. Met de integratie van ChatGPT in de nieuwste modellen van PEUGEOT met de i-Cockpit® kunnen gebruikers een beroep doen op de AI-assistent door simpelweg “OK PEUGEOT” te zeggen en vervolgens een vraag te stellen of verzoek in te dienen. Het ‘menselijke’ antwoord van ChatGPT wordt op een eenvoudige en natuurlijke wijze getoond op het beeldscherm van de PEUGEOT i-Cockpit®.

 

ChatGPT kan antwoorden geven aan een breed scala aan eenvoudige en complexe vragen en zelfs op menselijke wijze een gesprek aangaan. Zo kan de AI-assistent bijvoorbeeld informatie geven over bezienswaardigheden in een stad, of helpen bij het vinden van een bepaald restaurant. En indien gewenst kun je via het navigatiesysteem direct naar die bestemming worden geleid. De AI-assistent kan echter nog veel meer dan alleen vragen beantwoorden. Zo kan ChatGPT ook een quiz organiseren, bijvoorbeeld om een lange reis met het gezin extra leuk te maken.

 

PEUGEOT introduceert ChatGPT in de i-Cockpit® van alle modellen met connected navigatie. In aanmerking komen de PEUGEOT 208, 2008, 308 (SW), 408, nieuwe 508 (SW), nieuwe E-3008 en nieuwe E-5008, evenals de E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-Partner en E-Expert.

 

PEUGEOT-klanten met modellen die geschikt zijn voor de integratie van ChatGPT kunnen deze functionaliteit activeren via de PEUGEOT Service Store. Binnen enkele dagen heeft al meer dan 50% van de klanten zich geabonneerd op de AI-functie en deelname aan een pilot. Gesterkt door dit succes heeft PEUGEOT besloten het aantal klanten dat voor een periode van zes maanden** gratis gebruik kan maken van ChatGPT 3.5 in hun auto, te verdubbelen van 5.000 naar 10.000. Gedurende de pilot verzamelt PEUGEOT feedback van gebruikers om ChatGPT uiteindelijk beschikbaar te maken voor alle eigenaren van een PEUGEOT die in aanmerking komt voor deze service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.