De 208 was de bestverkochte auto in Europa in 2022 en is een iconisch model in het PEUGEOT-gamma. Nu krijgt hij een geheel nieuwe dimensie. De 208 wordt opgefrist en wordt nog onweerstaanbaarder dankzij zijn 100% elektrische versie met een rijbereik van 400 km, zijn opnieuw uitgevonden design, geavanceerde technologie en rijplezier in combinatie met nieuwe aandrijflijnen.

 

De nieuwe PEUGEOT 208 levert:

 • Meer Allure met een onweerstaanbare sportieve look, een katachtige houding en de nieuwe, modernere PEUGEOT lichtsignatuur.
 • Meer Emotie, met een meer digitale en technologische PEUGEOT i-Cockpit® die het rijplezier verhoogt.
 • Meer Uitmuntendheid met elektrificatie in de genen van de nieuwe E-208 met een actieradius van 400 km (in homologatie), nieuwe HYBRID-motoren met 100 en 136pk en de nieuwste generatie infotainmentsystemen van PEUGEOT.

 

Als erfgenaam van negen generaties PEUGEOT stadsauto’s kent de 208 sinds zijn lancering eind 2019 een ononderbroken succes. In iets meer dan drie jaar tijd zijn er wereldwijd bijna 1.000.000 eenheden van de 208 geproduceerd. In 2021 en 2022 was de PEUGEOT 208 de bestverkochte auto in Europa over alle segmenten heen.

 

Dit resultaat is mede te danken aan het succes van de E-208. In 2022 werd de E-208 Europa’s meest verkochte elektrische wagen in het B-segment.

 

De nieuwe PEUGEOT E-208 komt in november 2023 op de markt.

 

Het gamma zal gebaseerd zijn op drie versies – ACTIVE, ALLURE, GT – en vijf aandrijflijnen, waaronder de nieuwe 115 kW/156 pk sterke volledig elektrische motor, die een actieradius van 400 km biedt (WLTP gecombineerde cyclus in homologatie) en de nieuwe HYBRID 100 en HYBRID 136.

 

JEROME MICHERON, PRODUCT DIRECTOR PEUGEOT: “Werken aan een model dat zo iconisch en succesvol is als de 208 is altijd een hele opgave. Ons doel was om het design en de prestaties van de 208 naar een hoger niveau te tillen, met behoud van de ziel van dit model, om zo aan de top te blijven van de verkoop in het B-segment in Europa. De nieuwe 208 is meer 208 dan ooit: katachtiger, leuker om mee te rijden, technologischer… alles bij elkaar, onweerstaanbaarder! En meer geëlektrificeerd, met de nieuwe elektromotor met een actieradius van 400 km en de nieuwe HYBRID 100 en HYBRID 136″.

 

ALLURE: een opvallend, atletisch ontwerp dat nog onweerstaanbaarder is

 

Een icoon vernieuwen is nooit eenvoudig. De uitdaging voor de ontwerpers van PEUGEOT was duidelijk: hoe kunnen we de 208 een nieuw niveau van moderniteit en een nieuwe uitstraling geven en tegelijkertijd de kenmerkende, onweerstaanbare allure behouden die hem zo’n succes heeft gemaakt…

 

MATTHIAS HOSSANN, DESIGN DIRECTOR PEUGEOT: “Het PEUGEOT designteam is enthousiast de uitdaging van de nieuwe 208 aangegaan. We wilden zijn toch al sterke persoonlijkheid nog meer benadrukken, zonder de algemene geest van zijn design te verliezen. De vernieuwde voorzijde met de nieuwe PEUGEOT lichtsignatuur en, aan de achterkant, de opnieuw uitgevonden lichtblokken met drie ‘klauwen’, hebben het design een frisse look en een meer katachtige houding gegeven, terwijl het gebeeldhouwde en atletische silhouet, waar klanten zo van houden, behouden is gebleven. “

 

 • Een spectaculair hoogtepunt met de nieuwe PEUGEOT-handtekening op de voorkant

De nieuwe PEUGEOT lichtsignatuur siert nu ook de nieuwe E-208.  Deze werd geïntroduceerd op de 9X8 Hypercar, de nieuwe 508 en 508 SW, en onlangs op de nieuwe 2008. De drie lange verticale lichtklauwen zijn een kenmerkend element van deze signatuur en zijn geïntegreerd in de glanzend zwarte inzetstukken op de bumper. Ze zijn verplaatst naar de buitenste rand van de auto en helpen om de 208 een meer solide, visueel bredere uitstraling te geven.

Alle nieuwe 208’s zijn uitgerust met deze nieuwe signatuur van de koplampen. Op GT-versies gaat dit lichtkenmerk zelfs nog verder: het opvallende effect van de drie lichtklauwen wordt uitgebreid naar de verlichtingsfunctie van de volledige LED-koplampen met behulp van drie onafhankelijke optische modules.

 

 • Een voorzijde met een nieuwe look

Alle nieuwe 208-modellen zijn voorzien van een volledig nieuw front, waarmee de 208 het nieuwe tijdperk van PEUGEOT-design inluidt, met het nieuwe logo van het merk in het middelpunt.

De grille heeft een evoluerend carrosseriekleurig patroon dat opgaat in de bumper.  Dit ontwerp weerspiegelt de elektrificatie van het gamma en geeft de nieuwe E-208 meer evenwicht. De grille en de carrosserie zijn niet langer gescheiden, maar vormen één geheel, wat de visuele robuustheid, efficiëntie en moderniteit ten goede komt.

 

 • Een nieuw ontworpen achterlichtblok

De nieuwe E-208 vindt de emblematische signatuur van de achterlichten van het merk opnieuw uit, die bestaat uit drie naast elkaar geplaatste rode klauwen. Het nieuwe design blijft trouw aan deze drie clusters, maar ze zijn nu horizontaal. Ze bestaan uit drie elegante lijnen van LED’s die de zwarte strip rond het kofferdeksel verlengen en de auto een indrukwekkender zicht naar achteren geven en bijdragen aan de perceptie van een grotere breedte. Op de GT-versie zijn de achteruitrijlichten en richtingaanwijzers ook met LED uitgevoerd.

 

 • Opvallende nieuwe kleuren

De nieuwe E-208 trotseert de conventies en ziet er beter uit dan ooit met het nieuwe Agueda geel, de introductiekleur. Een andere nieuwe kleur voor de 208 is Selenium grijs, elegant en discreet om de moderniteit te benadrukken.

De nieuwe 208 is verkrijgbaar in zeven carrosseriekleuren: Agueda geel, Selenium grijs, Artense grijs, Perla zwart, Banquise wit, Elixir rood en Vertigo blauw. Alle nieuwe 208-modellen hebben glanzend zwarte achteruitkijkspiegels, ongeacht de gekozen kleur, en de GT-versie wordt standaard geleverd met glanzend zwarte wielkasten (en als optie een zwart dak).

 

 • Nieuwe velgdesigns

De nieuwe velgen zijn een van de belangrijkste elementen van het nieuwe design van PEUGEOT. Deze benadering, die werd geïllustreerd door de baanbrekende wielontwerpen op de 408, is doorgetrokken naar alle nieuwe modellen van het merk. De nieuwe E-208 wordt geleverd met verschillende lichtmetalen velgen, allemaal nieuw, in 16-inch (NOMA diamantgeslepen tweekleurige velgen) of 17-inch (YANAKA diamantgeslepen tweekleurige velgen met inzetstukken). Alle lichtmetalen velgen zijn voorzien van een 4-spaaks midden met het PEUGEOT-logo, dat de wielmoeren verbergt.

 

 • Nieuwe PEUGEOT-merkidentiteit

De naamplaatjes op de voorkant, zijkant en achterkant van de nieuwe 208 zijn voorzien van nieuwe belettering en een nieuwe Basalt Grey kleur. Achteraan staat de PEUGEOT-belettering nu over de volledige breedte van de achterklep. De E-208 heeft een “E” badge gekregen in tweekleurig Blauw en Wit.

 

 • Elegante nieuwe stoffen

De aantrekkingskracht van het interieur van de Nieuwe 208 wordt versterkt door de nieuwe zetelbekleding, geïllustreerd door de nieuwe zwarte Alcantara bekleding met Adamite groene stiksels (beschikbaar als optie op de GT-versie). De GT-versie heeft het hoogste niveau van aandacht voor detail, met de dashboardbekleding en armsteunen ook voorzien van elegante Adamite groene stiksels.

 

EMOTIE: rijplezier dankzij een meer technologische PEUGEOT i-Cockpit®.

 

Het was op de eerste generatie 208 dat PEUGEOT zijn emblematische i-Cockpit® introduceerde. Vandaag de dag is deze nog technologischer, nog meer verbonden en ergonomischer en blijft hij de kern vormen van het rijplezier dat de nieuwe PEUGEOT E-208 biedt.

 

 • Een nieuw ontwerp voor het digitale instrumentenpaneel

Het instrumentenpaneel bevindt zich op ideale ooghoogte van de bestuurder en heeft een digitaal display op de ALLURE- en GT-versies. Het royale 10-inch digitale scherm heeft een nieuw design en, op de GT-versie, standaard een 3D-weergave. Bestuurders kunnen de kleur van het display en de lay-out en presentatie van de informatie aanpassen aan hun voorkeuren. Voor de ACTIVE-versie heeft de nieuwe 208 een analoog instrumentenpaneel met 3,5″ kleurenscherm behouden.

 

 • Een groot centraal 10-inch touchscreen voor alle nieuwe 208-modellen

Het grote centrale 10-inch touchscreen is standaard op alle nieuwe 208’s, terwijl voorheen de eerste twee uitrustingsniveaus met een 7-inch scherm werden geleverd. Deze ideale interface maakt het eenvoudig om de nieuwste generatie infotainmentsystemen PEUGEOT i-Connect en PEUGEOT i-Connect Advanced te bedienen.

Op de nieuwe 208 ALLURE en GT is het centrale scherm voorzien van HD-technologie. Op alle versies zitten de pianotoetsen nog steeds onder het centrale scherm voor snelle toegang tot de belangrijkste functies.

 

 • Het compacte stuurwiel,

Het compacte stuurwiel, het hart van de PEUGEOT i-Cockpit®, is het instrument van het rijplezier en biedt een ongeëvenaarde wendbaarheid en precisie. Het compacte stuurwiel van de nieuwe 208 is voorzien van de nieuwe PEUGEOT badge in het midden en, waar van toepassing, het nieuwe GT-logo op het onderste deel van de rand. Voor een optimale ergonomie herbergt het de bedieningselementen voor het multimediasysteem (audio, telefoon) en de volume- en spraakbediening.

 

 • Dynamische sfeerverlichting op GT-versies

Acht verschillende kleuren, waarvan sommige gloednieuw, zijn beschikbaar voor gebruikers van de nieuwe 208 GT. De verschillende kleuren zijn nu afgestemd op die van het centrale touchscreen en houden waar nodig rekening met de gekozen rijmodus.

 

 • Gemoderniseerde handmatige versnellingsbakbediening

 

De nieuwe 208 met handgeschakelde zesversnellingsbak heeft een nieuwe versnellingspookknop voor een betere ergonomie. De nieuwe 208 met automatische transmissie heeft de elegante, praktische en discrete keuzeknop behouden die in het voorjaar van 2022 werd geïntroduceerd.

 

UITMUNTENDHEID: elektrificatie in onze genen en connectiviteit op een nieuw niveau

 

De nieuwe E-208 verbreedt zijn speelveld door een grote stap voorwaarts te zetten op het gebied van elektrificatie en connectiviteit. Zijn nieuwe 100% elektrische aandrijflijn, met een bereik van 400 km (onder homologatie), en zijn nieuwe hybride aandrijflijnen bieden nieuwe mogelijkheden.

 

 • De nieuwe E-208 biedt zelfs nog meer: een bereik van 400 km!

De nieuwe E-208 heeft een 115kW/156bhp volledig elektrische motor, gecombineerd met een 51kWh batterij, die zorgt voor een actieradius van 400km (WLTP gecombineerde cyclus onder homologatie).

De 11kW driefase boordlader is standaard en biedt een antwoord aan alle toepassingen en laadoplossingen. De geschatte oplaadtijd van 20% tot 80% is minder dan 25 minuten vanaf een snellader (100kW), 4 uur 40 minuten vanaf een Wallbox (7,4 kW) en 11 uur 10 minuten vanaf een versterkt stopcontact (3,2kW).

 

 • Nieuwe hybride aandrijflijnen

Voor klanten die voor het eerst kennis willen maken met elektrificatie, biedt de nieuwe 208 twee nieuwe 48V HYBRID-aandrijflijnen van PEUGEOT, bestaande uit een PureTech 100 pk en een 136 pk benzinemotor van de nieuwste generatie, gecombineerd met de e-DCS6 elektrische zesversnellingsbak met dubbele koppeling waarin een elektromotor is geïntegreerd.

Dankzij een batterij die tijdens het rijden wordt opgeladen, biedt deze technologie extra koppel bij lage toerentallen en een tot 15% lager brandstofverbruik. In de stad kunnen de nieuwe 208 HYBRID 100 en HYBRID 136 meer dan 50% van de tijd in 100% emissievrije elektrische modus rijden.

 

 • De reeks motoren

Voor klanten die op zoek zijn naar de meest toegankelijke benzineversies, biedt het nieuwe 208-gamma twee bijzonder zuinige en efficiënte motoren:

 

– PureTech 75: 3-cilinder 1.2 benzinemotor met 75 pk, uitgerust met een Stop & Start-systeem, gecombineerd met een handgeschakelde 5-versnellingsbak.

₋ PureTech 100: 3-cilinder 1.2 benzinemotor met 100 pk, uitgerust met een Stop & Start-systeem, gecombineerd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

 

 • De nieuwste generatie geconnecteerde infotainmentsystemen van PEUGEOT

De nieuwe 208 wordt nu standaard geleverd met het PEUGEOT i-Connect systeem en alle versies kunnen optioneel worden uitgerust met het PEUGEOT i-Connect Advanced systeem.

 

Beide worden bediend via het centrale 10-inch high-definition touchscreen, dat eenvoudig aanpasbaar is, meerdere vensters met widgets of snelkoppelingen bevat, zeer gebruiksvriendelijk is en net zo snel reageert als een smartphone. Het is eenvoudig om door de verschillende menu’s te vegen van links naar rechts, van boven naar beneden voor meldingen, of zelfs met een 3-vinger tik om de startpagina van de applicaties te openen.

 

Het is eenvoudig om op elk moment terug te keren naar de hoofdpagina door op de ‘Home’ pianotoets onderaan het scherm te drukken. Bovenaan het scherm toont een permanente balk informatie over de buitentemperatuur en airconditioning, de positie in de widgetpagina’s, connectiviteitsgegevens, meldingen en de tijd.

 

Het PEUGEOT i-Connect systeem biedt volledige connectiviteit dankzij een draadloze mirror-functie (Apple CarPlay/Android Auto), en de ervaring is compleet met de PEUGEOT i-Connect Advanced met krachtige TomTom geconnecteerde navigatie. De kaart wordt weergegeven op het volledige 10-inch scherm om de leesbaarheid te vergroten.

 

Systeemupdates worden ‘over the air’ uitgevoerd. Op de PEUGEOT i-Connect Advanced biedt het commando voor natuurlijke spraakherkenning “OK PEUGEOT” toegang tot alle verzoeken met betrekking tot infotainmentfuncties.

 

Om gebruikers te helpen en eventuele vragen te beantwoorden, bevat het systeem documentatie en handleidingen.

 

 • Meer USB-aansluitingen

De nieuwe 208 ALLURE- en GT-versies hebben nu standaard 3 USB-C-aansluitingen (twee vooraan, één achteraan) en een USB-A-aansluiting (achteraan).

 

 • Een krachtigere inductielader voor smartphones

De nieuwe 208 in ALLURE-uitvoering kan worden uitgerust met een optionele inductielader voor smartphones van 15 W (tegenover 5 W voorheen). Deze is standaard op de GT-versie. Hij bevindt zich achter de klep van de middenconsole en betekent dat je je smartphone snel kunt opladen terwijl je hem gebruikt voor draadloos spiegelen.

 

 • Parkeercamera’s in hoge definitie

De nieuwe parkeerhulpcamera’s voor en achter op de nieuwe PEUGEOT 208 bieden nu een high-definition beeld. Afhankelijk van de uitvoering is de nieuwe high-definition frontcamera (gekoppeld aan dodehoekbewaking) nu optioneel verkrijgbaar. Deze biedt een 360°-zicht op de onmiddellijke omgeving van de auto, een onschatbare hulp bij het parkeren.

 

 • Een uitgebreide reeks rijhulpmiddelen

Naast de nieuwe parkeerhulpcamera’s in hoge definitie, biedt de nieuwe 208 zijn gebruikers functies om het rijden veiliger en gemakkelijker te maken:

 

– Adaptieve cruise control met Stop & Go-functie en instelbare afstandsinstelling tussen voertuigen.

– Automatisch noodstopsysteem met botswaarschuwing: detecteert voetgangers en fietsers, dag en nacht, van 7 km/u tot 140 km/u.

– Uitgebreide herkenning van verkeersborden en weergave op het digitale instrumentenpaneel: stopborden, eenrichtingsverkeer, inhaalverbod, einde inhaalverbod, naast de gebruikelijke snelheidsgebonden waarschuwingen.

– Actieve waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook met rijstrookcorrectie.

– Driver attention alert, dat verminderde aandacht detecteert tijdens lange rijperiodes en bij snelheden boven 65 km/u, door microbewegingen van het stuurwiel te analyseren.

– Dodehoekbewaking.

 

 • Online verkoop en service

Afhankelijk van het land van verkoop kan de nieuwe PEUGEOT E-208 worden gekocht via  de website van het merk voor een 100% veilige digitale aankoopervaring (‘Selling Online’). Klanten kunnen hun nieuwe voertuig kopen, hun oude inruilen en hun aankoop financieren via hun smartphone, tablet of pc. Klanten kunnen er ook voor kiezen om hun auto gratis thuis te laten afleveren.

 

 • Aangesloten services

In combinatie met Free2Move Charge biedt PEUGEOT toegang tot een reeks verschillende oplaadoplossingen:

 

✓ Thuis of op de werkplek opladen, via een breed scala aan apparatuur (versterkt stopcontact, Wallbox, Smart Wallbox, …), een diagnose om de benodigde elektrische installatie en de beste oplaadoplossing te beoordelen, evenals de uiteindelijke installatie, dankzij aanbevolen partners,

 

✓ Publiek opladen via Free2Move Charge , dat toegang biedt tot een netwerk van meer dan 350.000 oplaadpunten in Europa,

 

De accu van de nieuwe PEUGEOT E-208 een garantie van 8 jaar of 160.000 km. Na een onderhoudsbeurt is een accucertificaat beschikbaar om de capaciteit van de accu te certificeren,

 

De MyPeugeot® smartphone applicatie voegt nieuwe functies toe aan de nieuwe E-208:

 

 • Het biedt een virtueel onderhoudsboekje dat alle facturen en de lijst van uitgevoerde werkzaamheden aan het voertuig binnen het netwerk bewaart in een elektronisch bestand. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar helpt ook om de doorverkoop te maximaliseren, waardoor toekomstige kopers vertrouwen krijgen en de auto snel wordt verkocht.

 

 • De ritten die je op afstand op je smartphone hebt gepland naar je navigatiesysteem sturen, is één manier om tijd te besparen bij het starten van je wagen. Hetzelfde geldt voor het snel vinden van een parkeerplaats aan het einde van de trip. Het navigatiesysteem is voorgeprogrammeerd om duidelijke instructies te geven voor extra gemak en veiligheid. En met TomTom wordt de kaart automatisch bijgewerkt.

 

 • Plan het opladen onderweg, op basis van het gewenste oplaadniveau bij aankomst op uw bestemming. Door uw reizen te plannen in MyPEUGEOT, kunt u uw auto opladen op de meest geschikte tijdstippen en locaties.

 

 • Bedien de centrale vergrendeling op afstand, activeer de verlichting en de claxon via de MyPEUGEOT app. Met deze functies kunt u ervoor zorgen dat uw auto vergrendeld is zonder dat u op uw schreden hoeft terug te keren, of kunt u uw auto gemakkelijk terugvinden op drukke parkeerplaatsen of in het donker.

 

 • Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplaats, want je auto suggereert parkeergarages met de meeste beschikbare plaatsen wanneer je aankomt in de stad.

 

De optie om thermische voorconditionering te programmeren, evenals het op afstand controleren, plannen, starten of uitstellen van het opladen van de batterij.

 

 • Een eenvoudige opstelling

Om het voor klanten gemakkelijker te maken om te kiezen, is het aanbod van de nieuwe 208 vereenvoudigd in drie versies: ACTIVE, ALLURE en GT, met als belangrijkste standaarduitrusting:

 

 • ACTIVE: nieuwe lichtsignatuur met 3 verticale clusters vooraan en 3 horizontale LED’s achteraan, manuele airconditioning, elektrische ruiten vooraan en achteraan, elektrische buitenspiegels, PEUGEOT i-Cockpit® met centraal touchscreen van 10 inch, USB-C-aansluiting vooraan.

 

 • ALLURE: idem als ACTIVE + lichtmetalen 16-inchwielen “NOMA”, grille in carrosseriekleur, parkeerhulp voor en achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels, PEUGEOT i-Cockpit® met digitaal instrumentenpaneel van 10 inch en centraal touchscreen met hoge definitie van 10 inch, PEUGEOT i-Connect® infotainmentsysteem met volledige smartphoneconnectiviteit, 2 USB-C-aansluitingen vooraan, 1 USB-C-aansluiting en 1 USB-A-aansluiting achteraan…

 

 • GT: idem als ALLURE + Full LED-koplampen voor, high-definition parkeercamera, keyless toegang en start, aanpasbare sfeerverlichting, 10-inch digitaal instrumentenpaneel met 3D-display, elektrisch inklapbare buitenspiegels met welkomstverlichting, glanzend zwarte wielkasten, GT-badges…

 

 • Het ideale formaat

De nieuwe PEUGEOT E-208 heeft nog steeds dezelfde compacte buitenafmetingen: 4,055 m lang, 1,745 m breed (exclusief spiegels), 1,43 m hoog. Het bagageruimtevolume blijft ongewijzigd op 309 liter (onder de hoedenplank).

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.