Bondskanselier Olaf Scholz opent IAA MOBILITY – bijna 750 exposanten uit 38 landen presenteren hun sterke punten en innovaties in de binnenstad van München en in het expositiecentrum van München – Mobiliteitsfestival: zes dagen duurzame en digitale mobiliteit als gratis belevenis in de binnenstad van München – IAA MOBILITY als platform voor dialoog – meer dan 300 wereldpremières en innovaties – 500 sprekers op de IAA-conferentie.

Bondskanselier Olaf Scholz sluit zich aan bij VDA-voorzitter Hildegard Müller, de Beierse minister-president Dr Markus Söder en burgemeester Dieter Reiter van München om de tweede editie van het wereldwijde platform voor mobiliteit, duurzaamheid en technologie, de IAA MOBILITY 2023, officieel te openen.

“We beleven hier een tentoonstelling van innovaties, een mobiliteitsfestival dat de toekomst tastbaar maakt en mensen zal inspireren: of het nu gaat om baanbrekende oplossingen op het gebied van elektromobiliteit en digitalisering, indrukwekkende vooruitgang in de uitbreiding van de circulaire economie en energie-efficiëntie of kwantumtechnische sprongen dankzij menselijke en kunstmatige intelligentie: bezoekers zullen deze prestatiekracht en de grote bereidheid van bedrijven om te veranderen de komende dagen met eigen ogen kunnen zien – zowel op de Open Space in het centrum van München als op het beursterrein”, zei VDA-president Hildegard Müller in haar openingstoespraak.

“Het motto van IAA MOBILITY is ‘Experience Connected Mobility’. Dat is meer dan alleen een slogan; het is een belofte: digitale netwerken, snelle gegevensverwerking, kunstmatige intelligentie en real-time navigatie – ze zullen de mobiliteit van de toekomst beter, veiliger en comfortabeler maken voor ons allemaal. IAA MOBILITY is het platform voor digitale mobiliteit, maar ook voor duurzame mobiliteit die zich inzet voor klimaatbescherming en het behoud van hulpbronnen. We moeten aan beide tegelijk denken”, legt Müller verder uit.

“Om klimaatneutrale en digitale mobiliteit ook in de toekomst in Duitsland te kunnen ontwikkelen, produceren, exporteren en aan banen te koppelen, hebben we internationaal concurrerende randvoorwaarden nodig.”

 

Duitse Kanselier Scholz huldigt IAA MOBILITY in

“De eerste mobiliteitsrevolutie begon 135 jaar geleden in München. En de tweede revolutie, naar milieuvriendelijke mobiliteit, vindt ook zijn thuis hier op IAA MOBILITY. Het zijn de fabrikanten van krachtige, betaalbare en mooie elektrische auto’s die e-mobiliteit aantrekkelijk maken,” zegt kanselier Olaf Scholz.

“IAA MOBILITY en Beieren passen perfect bij elkaar. We zijn toegewijd aan de auto. Mobiliteit maakt deel uit van ons Beierse DNA en staat voor vooruitgang en vrijheid. Toekomstige concepten voor moderne en duurzame mobiliteit van morgen worden hier gepresenteerd,” zegt de Beierse minister-president Dr Markus Söder.

“IAA MOBILITY slaat nieuwe wegen in. De beurs is getransformeerd van een autoshow naar een mobiliteitsplatform. München is hiervoor precies de juiste locatie. Dankzij het samenspel van uitstekende universiteiten, de sterke industriële bedrijven die hier gevestigd zijn in de transport- en infrastructuursector en een zeer levendige en creatieve start-up scene, is München bijna voorbestemd om transport en mobiliteit op een innovatieve manier verder te ontwikkelen,” zegt Dieter Reiter, burgemeester van de stad München.

IAA MOBILTY internationaler dan ooit tevoren

In totaal presenteren bijna 750 exposanten uit 38 landen meer dan 300 wereldpremières en innovaties. De toenemende wereldwijde relevantie van IAA MOBILITY blijkt uit de stijging van het aantal internationale exposanten tot bijna 50 procent. Meer dan 3.500 journalisten uit 81 landen zijn geaccrediteerd voor IAA MOBILITY.

Vakbezoekers kunnen de innovatieve kracht van de mobiliteitsindustrie met eigen ogen zien tijdens de IAA Summit in het Munich Exhibition Center van 5 tot 8 september. De IAA Summit en de bijbehorende IAA Conference zijn dit keer exclusief gericht op vakbezoekers (B2B): De IAA Summit en de IAA Conference vinden plaats in zes hallen en bieden inspirerende keynotes, discussies en netwerkformats op drie podia. Op IAA MOBILITY 2023 worden meer dan 500 sprekers van over de hele wereld verwacht. In het centrum van München vindt tot 10 september op acht plaatsen gratis een mobiliteitsfestival plaats – de Open Space – voor particuliere bezoekers. Bezoekers kunnen daar 150 verschillende voertuigen op straat testen, en voor het eerst ook fietsen en e-bikes op een speciale route in de Englischer Garten in München. Het Citizen’s Lab op de Marienplatz in München biedt discussies en workshops over de toekomst van mobiliteit en stedelijke ontwikkeling, terwijl kinderen leuke activiteiten en speurtochten kunnen doen. Er is ook een gevarieerd muziekprogramma met dagelijks gratis openluchtconcerten op de Königsplatz in München.

“IAA MOBILITY combineert expertise en publiek enthousiasme op een ongekende manier in een innovatief, tweeledig concept. Een ongeëvenaarde toewijding aan de toekomst van mobiliteit,” zegt Stefan Rummel, Co-CEO van Messe München. “In het Munich Exhibition Center biedt de IAA Summit vakbezoekers een exclusief platform om ideeën uit te wisselen met industrie-experts, vernieuwers en visionairs, en om strategische partnerschappen te verdiepen. Tegelijkertijd biedt de Open Space in het hart van het stadscentrum van München een eersteklas, gratis ervaring van de nieuwste innovaties op het gebied van mobiliteit,” zegt Reinhard Pfeiffer, Co-CEO van Messe München.

IAA MOBILITEIT: Mobiliteit van de toekomst als gezamenlijke taak

“De enorme transformatie die we momenteel resoluut aanpakken, is een gezamenlijke taak. IAA MOBILITY brengt de belangrijkste spelers samen – fabrikanten en leveranciers van de auto-industrie, technologiebedrijven en startups, stedenbouwkundigen, energieleveranciers en aanbieders van andere vormen van mobiliteit – fietsen, e-scooters, het spoor en nog veel meer. We brengen ze bewust en doelgericht allemaal samen om de diversiteit van de mobiliteitsbehoeften van mensen te laten zien. In deze gezamenlijke taak is het van het grootste belang om mensen te betrekken bij het pad naar klimaatneutrale mobiliteit van de toekomst, om ze enthousiast te maken over de kansen en mogelijkheden en om hun behoeften serieus te nemen. Uitwisseling en dialoog zijn cruciaal om tegemoet te komen aan de eisen van de maatschappij, de politiek en het bedrijfsleven. IAA MOBILITY is niet alleen een ervaringswereld voor innovaties en strategische oplossingen voor de toekomst, maar ook een centraal ontmoetingspunt dat een constructieve dialoog mogelijk maakt en bevordert,” benadrukte Müller.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.