Nieuw DS IRIS SYSTEEM multimedia

Naast een nieuw design voor het instrumentenpaneel, krijgt de DS 9 M.Y. 23 het nieuwe DS IRIS SYSTEM multimedia. Dit beschikt over een volledig herziene interface die volledig kan worden geconfigureerd en gepersonaliseerd, en is responsief, vlot en ondersteund door IRIS natuurlijke spraakherkenning. Het 12″ touchscreen met hoge resolutie toont een menu dat bestaat uit widgets om met één enkele beweging toegang te krijgen tot alle functies voor de bediening van 3D-navigatie, airconditioning, digitale audiobronnen en alle ritgegevens. Op dit gebruiksvriendelijke scherm kunt u ook een 360°-beeld bekijken, geleverd door nieuwe digitale camera’s met hoge resolutie, of toegang krijgen tot de functies Mirror Screen, CarPlay en Android Auto via Wi-Fi of via twee USB C-poorten.

Connected Navigation helpt de bestuurder door de beste route te kiezen. Het controleert de verkeersomstandigheden en berekent in real time de beste routes. Het scherm toont gevarenzones, inclusief snelheidscontroles (afhankelijk van de wetgeving van het land), weersvoorspellingen, plaats en prijzen van tankstations of de locatie van openbare parkeerplaatsen en oplaadstations. Voor parkeren in de straten, toont DS IRIS SYSTEM de waarschijnlijkheid om straat per straat in de grote steden een parkeerplaats te vinden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd.

DS IRIS SYSTEM is verbonden met de MyDS mobiele app, waarmee u bestemmingen van de smartphone naar het scherm van de DS 9 kunt sturen, preconditioning van de cockpitventilatie of het opladen van de accu kunt programmeren, de staat van de acculading of gegevens van eerdere ritten kunt raadplegen, proactieve onderhoudswaarschuwingen kunt ontvangen of de digitale afstandsbediening kunt gebruiken om de deuren te vergrendelen en te ontgrendelen, de verlichting aan te zetten of de claxon te laten klinken.

Nieuwe OPÉRA-specificatie

Het gamma wordt uitgebreid met een derde OPÉRA specificatieniveau naast PERFORMANCE LINE + en RIVOLI +.

Dit topaanbod introduceert veel standaarduitrusting. Technologie zoals DS ACTIVE SCAN SUSPENSION cameragestuurde demping, het Extended Safety Pack met DS DRIVE ASSIST niveau 2 semi-autonoom rijden, DS DRIVER ATTENTION MONITORING en DS NIGHT VISION, en comfortgerichte zaken zoals het FOCAL Electra® geluidssysteem, het DS Lounge Pack voor de achterpassagiers, waaronder de Premium Leather middenarmsteun achter, de Lounge-hoofdsteunen voor de buitenste stoelen, de knop om de voorpassagiersstoel vanaf de achterbank naar voren te schuiven, de uitgebreide automatische airconditioning met twee zones en de verwarmde, gemasseerde en gekoelde buitenste stoelen achteraan, evenals het zonnedak, de elektrisch bediende achterklep, de verwarmde voorruit en het alarm.

Deze nieuwe OPÉRA-uitvoering wordt aangeboden met nappalederen bekleding met horlogebandstructuur in twee verschillende kleuren: RUBY RED of ART BASALT BLACK.

De elegantie van de OPERA wordt belichaamd door nappaleder op de stoelen voor- en achteraan (met een DS logo op de hoofdsteunen), de middenconsole en het uitgebreide dashboard, ongeacht de gekozen kleur. De interieurs RUBY RED en ART BASALT BLACK krijgen ook exclusieve Art Leather bekleding voor een betoverende look. Eveneens nieuw voor DS 9 M.Y. 23 is de Alcantara® hemelbekleding in de kleur Pebble Grey die het geheel heel licht maakt.

ESPRIT DE VOYAGE Collectie: opmerkelijke expertise

De ESPRIT DE VOYAGE-collectie is beschikbaar op DS 9 M.Y. 23. Net als de grote modehuizen en in lijn met de Franse reiskunst, toont DS Automobiles een unieke verfijning die wordt gekenmerkt door een exclusief licht lederen interieur. 

Lichte en heldere kleuren maken het interieur af met stoelen die volledig uit Pearl Grey Nappa lederen horlogebanden bestaan. De middenconsole, het dashboard en de deurpaneelbekleding zijn allemaal uitgevoerd in Pearl Grey Nappa Leather.

De hemelbekleding is volledig bekleed met Pebble Grey Alcantara® en ook de portierarmsteunen nemen deze Parelgrijze kleur over, net als de vlecht op de tapijtmatten voor en achter, die een speciaal Zéphir-stiksel vertonen.

Op het paneel onder het centrale scherm is het parelgrijze nappaleder met een door de vakmensen van DS Automobiles ontwikkelde techniek in reliëf aangebracht om deze unieke vorm te benadrukken. Clous de Paris is geërfd van de iconische guilloche-inserts van Parijse horlogemakers en markeert de locatie van het DS DESIGN STUDIO PARIS van waaruit stralen een kaart van Europa trekken. Dit ontwerp voor de ESPRIT DE VOYAGE-collectie is voor deze collectie op meerdere manieren uitgevoerd. Deze lijnen worden herhaald op de dorpels en badges voor de voorportieren, alsook door lasergravure op de spiegelbehuizingen.

De hoogwaardige materialen begeleiden andere cockpitkenmerken met een stuurwiel in Basalt Black grain leder, een dashboard in Basalt Black Nappa leder en een zwarte Alcantara® hoedenplank.

Uiterlijk valt de E-TENSE 250 versie op door de nieuwe 19″ CHAMBORD wielen met matte Anthra Grey bekleding, terwijl het E-TENSE 4×4 360 model de 20″ MUNICH wielen behoudt, voorzien van Michelin Pilot Sport 4S banden.

DS 9 M.Y. 23 ESPRIT DE VOYAGE is verkrijgbaar in vier kleuren: Crystal Pearl, Midnight Blue, Platinum Grey en Perla Nera Black.

100% plug-in hybride aandrijvingen tot 360 pk

DS 9 M.Y. 23 is 100% plug-in hybride met 250 pk en 360 pk vierwielaandrijving.

De DS 9 M.Y. 23 E-TENSE 4×4 360, de top van het gamma, heeft een 4-cilinder motor van 200 pk en twee elektromotoren, één van 110 pk (geïntegreerd in de versnellingsbak vooraan) en de andere van 113 pk (gekoppeld aan de achteras), met een intelligente transmissie met vierwielaandrijving. De 15,6 kWh batterij profiteert van een geavanceerd beheer om energie te besparen en aan verschillende eisen te voldoen.

De topsnelheid van de DS 9 M.Y. 23 E-TENSE 4×4 360 is elektronisch begrensd op 250 km/u, met de mogelijkheid om 140 km/u te bereiken op uitsluitend elektrische energie. De 0 tot 100 km/u wordt afgelegd in 5,6 seconden en de start-stop van 1.000 meter wordt voltooid in 25,4 seconden.

In emissievrije modus legt de DS 9 M.Y. 23 E-TENSE 4×4 360 65 kilometer af in de WLTP urban cycle of 62 kilometer in de WLTP combined cycle. Het brandstofverbruik is beperkt tot 1,5 liter/100 km en de CO2 uitstoot is gehomologeerd tot 35 g/km volgens de WLTP-cyclus.

De DS 9 E-TENSE 250 heeft een 200 pk sterke PureTech 4-cilindermotor, vergezeld van een 80 kW (110 pk) sterke elektromotor. De 15,6 kWh accu kan tot 85 kilometer afleggen volgens de WLTP urban cycle (EAER City gebruikt door de belastingdienst) of tot 75 kilometer volgens de WLTP combined cycle. De 7,4 kW on-board lader maakt opladen van 0 tot 100% in 2u23 mogelijk.

De CO2 uitstoot daalt tot slechts 22 g/km bij een gehomologeerd brandstofverbruik van 1,0 liter/100 km volgens de WLTP gecombineerde cyclus.

DS 9 M.Y. 23 wordt vanaf mei 2023 op alle markten van DS Automobiles verkocht.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.