Het onmiskenbare uiterlijk van de MINI Clubman wordt gekenmerkt door het unieke carrosserieconcept met vier deuren, een bijzonder lange daklijn en de zijwaarts openslaande, gedeelde deuren aan de achterzijde. Dankzij de specifieke designkenmerken van de Untold Edition slaagt het ruime uitzonderlijk talent erin een bijzonder charismatische verschijning te maken. De MINI Cooper S Clubman (brandstofverbruik gecombineerd: 7,1 – 6,7 l/100 km; CO2-uitstoot gecombineerd: 161 – 152 g/km volgens WLTP) is ook leverbaar als Untold Edition in de nieuwe carrosseriekleur Midnight Black.

Het interieur met vijf zitplaatsen en een royaal, variabel uit te breiden opbergvolume van 360 tot maximaal 1250 liter kenmerken de veelzijdige functionaliteit van de MINI Cooper S Clubman. De Untold Edition combineert de alledaagse bruikbaarheid van het speciale model met stijlvolle sportiviteit. De nieuwe Midnight Black lak kenmerkt de carrosserie samen met het design van de voor- en achterskirt geïnspireerd op de John Cooper Works Aerodynamic Kit. Omlijst door de zwarte band langs de wielkasten versterkt de nieuwe carrosseriekleur de sterke karakterexpressie van het shooting-brake design. De viercilinder benzinemotor met 131 kW/178 pk accelereert in 7,2 seconden van 0 naar 100 km/u.

De sportiviteit van de MINI Cooper S Clubman in de Untold Edition wordt onderstreept door de vijf smalle Sport Stripes die evenwijdig aan elkaar en centraal over de motorkap en het dak lopen. Het grafische streeppatroon is een van de specifieke kenmerken van de Untold Edition. Het siert ook de zijluiken, de logoprojectie van de buitenspiegels en de dorpellijsten in de lak Refined Brass.

De kleur is ook terug te vinden in het design van de 18-inch lichtmetalen velgen die exclusief voor de Edition zijn ontwikkeld. De tweekleurige oppervlakken van de velgen met het Untold Spoke-design combineren de lakken Jet Black/Refined Brass voor een glamoureuze uitstraling.

Exclusief interieur
De zwarte sportstoelen in de MINI Yours Lounge Carbon Black uitvoering brengen de zelfverzekerde uitstraling van het exterieur over op het interieur. Verlichte accentstrips en exclusief ontworpen interieuroppervlakken met een discreet streeppatroon, gecombineerd met de omlijstingen van de luchtroosters die doen denken aan verfijnd messing, zetten edele accenten.

Bovendien wordt de bijzonder hoogwaardige uitrusting van de MINI Clubman in de Untold Edition vanaf november 2022 standaard uitgebreid met de MINI Driving Assistant. Het rijassistentiesysteem omvat extra functies die het comfort en de veiligheid verder verhogen. Zo kan de meegeleverde Active Guard rijfunctie bij snelheden tussen 10 en 60 km/u een aanrijding met een voorligger of stilstaande auto helpen voorkomen door de auto af te remmen. En met de op een camera gebaseerde Active Cruise Control (ACC) wordt naast de ingestelde snelheid ook de afstand tot de voorligger automatisch geregeld bij snelheden tussen 30 en 140 km/h.

 

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.