Gelijklopend met dit sportieve jaar in de LMP2-klasse ontwikkelt het blauw-wit-rode merk de Hypercar (LMDh) die vanaf volgend jaar zal meedingen in de koninginneklasse van het Endurancekampioenschap. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de 24 Uur van Le Mans® onthult Alpine er in wereldpremière zijn nieuwe raceprototype, dat vanaf 2024 de strijd zal aanbinden met de grootste constructeurs. Het Endurancekampioenschap is een nieuw tijdperk ingegaan en wordt feller dan ooit bevochten. Het zal een niet te missen speelveld zijn voor het merk met de pijlvormige A, dat al heeft bewezen dat het de meest prestigieuze titel ooit in de wacht kan slepen: de zege op het Circuit van de 24 Uur.

Afspraak op 9 juni om 11.30 uur om de persconferentie bij te wonen in het Alpine Paddock Center. Gelieve uw aanwezigheid vóór 02 juni te bevestigen via onderstaande perscontacten.

Op 7 juni onthult Alpine zijn beperkte hommageserie A110 R Le Mans

Alpine brengt hulde aan de grootste uithoudingsrace ter wereld met de A110 R Le Mans, een iconische beperkte reeks die gebaseerd is op de meest radicale A110.

Dynamische onthulling van de A110 R Le Mans op het 24-Uurcircuit op 7 juni om 13.20 uur.

Een exclusief programma voor alle toeschouwers van de 24 Uur van Le Mans®

De A290_β, die op 9 mei werd onthuld in Bristol, wordt voorgesteld aan het grote publiek van Le Mans, van 7 tot 12 juni in de Village en vervolgens in het Alpine Paddock Center. De showauto blikt vooruit op de toekomstige elektrische sportieve stadswagen van Alpine, waarvan de serieproductie gepland is voor 2024. Zijn matte witte kleur weerspiegelt de besneeuwde Alpen, zijn sportieve trekken geven de indruk dat hij voortdurend in beweging is en zijn lichtsignatuur met de vier X’en is geïnspireerd op de rallywereld. Met deze bètaversie van de A290 maakt Alpine de weg weer vrij naar een nieuwe manier om dagelijks met een sportauto te rijden. Het neemt de afslag naar elektrische auto’s, gesymboliseerd door zijn Dream Garage bestaande uit drie elektrische voertuigen.

De Alpine Alpenglow, een conceptauto die in oktober werd voorgesteld op het Autosalon van Parijs, zal van 7 tot 12 juni worden tentoongesteld in Village Hydrogène, georganiseerd door de Automobile Club de l’Ouest. Dit futuristische concept met verbluffende proporties en een nieuwe technologie is uitgerust met een verbrandingsmotor op waterstof en twee cilindrische waterstoftanks van 700 bar aan weerszijden van de wagen.

De Alpenglow is te zien vanaf dinsdag 6 juni en blijft tot zondag 11 juni beschikbaar voor het publiek.

Ontdek het dagprogramma van de 24 Uur van Le Mans®https://www.24h-lemans.com/en/program

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.