Abarth's nieuwe tijdperk gaat verder. De Scorpion familie breidt uit met de nieuwe volledig elektrische Abarth 500e line-up.

Na het succes van de opvallende, volledig uitgeruste “Scorpionissima”-introductieversie, die al na enkele weken was uitverkocht, heeft Abarth met de lancering van de nieuwe Abarth 500e en 500e Turismo (nu te bestellen in zowel hatchback- als cabrioversies) geweldige nieuwe toevoegingen aan de Scorpion-familie.

Nieuwe Abarth 500e: uniek en opvallend

De nieuwe Abarth 500e luidt het nieuwe tijdperk van het merk in en biedt prestaties en uitstraling dankzij nieuwe designelementen en sportieve details.

Het sportieve karakter wordt bevestigd door het nieuwe Abarth-logo in donker titaniumgrijs  vooraan. En het is niet “zomaar een handtekening”, maar de vereniging van prestaties en innovatie, plezier en duurzaamheid. Het is hoger geplaatst en geeft de auto, samen met de koplampen en de grille, een uitstraling die vertelt dat het tijd is om pret serieus op te vatten.

Daarnaast is aan de zijkant van de auto, naast het portier, een nieuw geëlektrificeerd Scorpion-logo aangebracht om de bestuurder erop te wijzen dat hij een nieuwe elektrische wereld betreedt. 

Aan de buitenkant van de nieuwe 500e zijn er verschillende designelementen die hem uniek en opvallend maken, te beginnen met de nieuwe speciale voorbumper die de auto nog gedurfder en agressiever maakt. Hij is geïnspireerdop het verleden, maar zorgt vooral ook voor een nog spannendere rijervaring. 

De 17″ lichtmetalen velgen met een nieuw specifiek design geven de nieuwe Abarth bovendien een nog meer expliciete uitstraling, samen met de exclusieve en sportieve lijnen van de zijskirts, de  Cool White inserts op de voorbumper en diffuser en de nieuwe matgrijze spiegelkappen.

Ook aan boord komt de sportiviteit volledig tot uiting: de donkere sfeer van de stijlen en de hemelbekleding, de onmiskenbare “getunede” sportzetels met de “schorpioenstrepen” in reliëf op de stof, de sportieve dubbele stiksels en het met zwart vinyl beklede stuurwiel zorgen voor de sportiefste en meest comfortabele rijomgeving.

Voor de bestuurder bevinden zich 2 grote schermen: een breed 10,25″ infotainmentsysteem met aanraakscherm – de Uconnect radio NAV – met de nieuwe Performance Pages en een 7″ TFT cluster met standaard speciale Abarth graphics. De Performance Pages zijn speciaal ontworpen voor de nieuwe elektrische Abarth en stellen klanten in staat om hun prestaties bij te houden terwijl ze de opwinding van het rijden ontketenen.

De Nieuwe Abarth 500e wordt geleverd met een specifiek geluid dat een rockgitaartoon reproduceert in de cabine telkens wanneer de auto wordt in- of uitgeschakeld. En zelfs de AVAS krijgt een specifieke “Abarth jingle”, een herkenbaar geluid voor de fans van Abarth, dat de eigenzinnige en onconventionele ziel weerspiegelt die inherent is aan het genre en de auto’s van de Scorpion.

De Nieuwe Abarth 500e weet ook de pure sportiviteit van de Scorpion te combineren met de typische ingrediënten van rijden in open lucht dankzij de Cabrioversie: zon, geuren en wind vermengen zich met de gedurfde geluiden en het design van de auto en zorgen voor een unieke, opwindende en exclusieve rijervaring, gemaakt voor wie hunkert naar het gevoel van vrijheid en sensatie dat alleen de Cabrioversie kan bieden.

Nieuwe Abarth 500e Turismo: sportiviteit, stijl en het onmiskenbare Abarth-gebrul

De Turismo staat bovenaan de nieuwe line-up en biedt – zoals altijd – geweldige prestaties, een unieke stijl en het originele Abarth-geluid. Hij combineert kracht en schoonheid en belichaamt tegelijkertijd een elegante en sportieve geest. De interieur- en exterieurdetails versterken de passie van echte gentlemen bestuurders en vervullen tegelijkertijd de dromen van moderne lifestyle-zoekers.

Het opvallende exterieur is verrijkt met speciale 18″ diamantgeslepen titaniumgrijze lichtmetalen velgen die de bestuurder dichter bij de weg brengen met hun houvast en strijdlustig en scherp design, en die zowel moderne onverschrokkenheid als traditionele elegantie combineren.

Binnenin komen sportiviteit en stijl volledig tot hun recht met het premium Alcantara-interieur, een premium racemateriaal dat zorgt voor een donkere sportieve uitstraling en een fijn gevoel. Ook het Alcantara en lederen stuurwiel en het dashboard met Alcantara reliëf geven een sportieve touch en een premium gevoel.

De  sportzetels met geïntegreerde hoofdsteun brengen de Acid-Green Scorpion – gelaserd op het Alcantara – naar binnen en de sportieve dubbele stiksels zorgen voor visuele continuïteit van de stoelen tot de deurpanelen.

Het handelsmerk van Abarth, het onmiskenbare Abarth “gebrul”, begeleidt elke rit met de 500e Turismo, dankzij de Abarth Sound Generator. Dit is een standaardvoorziening op de “Turismo” die de motorprestaties benadrukt door het geluid van een Abarth-benzinemotor, geïnspireerd op de beroemde Record Monza-uitlaat, getrouw te reproduceren. Dit innovatieve geluidssysteem is ontworpen om alle emoties te bieden die elke Abarthisti en sportwagenliefhebber zoekt bij het rijden in een Abarth door prestaties en geluid perfect te combineren, en versterkt de Abarth rijervaring. Verder is de Nieuwe Abarth 500e Turismo voorzien van een volledige set comfort-, technologische en veiligheidsvoorzieningen, zoals verwarmde  voorzetels, een draadloze oplader, een achteruitrijcamera en een dodehoekwaarschuwing.

JBL Premium Audio systeem

Om de 360° geluidservaring van de nieuwe Abarth 500e Turismo compleet te maken, brengt JBL zijn bekroonde geluid naar de topversie – een partnerschap dat de adrenaline doet pompen tijdens elke rit. Het levendige en krachtige JBL premium audiosysteem levert een meeslepend en dynamisch geluid met heldere hoge tonen, een brullende bas en goed gedefinieerde middentonen om de meest gepassioneerde en veeleisende muziekliefhebbers die graag rijden tevreden te stellen. Het systeem bestaat uit 7 optimaal geplaatste krachtige luidsprekers, waaronder 2 tweeters, 2 midwoofers, 2 full range luidsprekers in de achterklep en 1 subwoofer in de kofferbak, plus een 8-kanaals versterker. Het premium audiosysteem is uiterst verfijnd, zowel wat betreft bouw als prestaties, en is eenvoudig en intuïtief in gebruik en voorzien van een groot aantal geavanceerde technologieën. Hoogtepunten zijn de Virtual Center-technologie, een algoritme dat ervoor zorgt dat elke passagier, ongeacht de positie in de auto, geniet van een coherent geluidsbeeld, en Speed Adjusted Volume om het waargenomen muziekweergaveniveau en de lage-frequentiebalans te behouden bij elke snelheid van de auto. Het volume en het geluidsspectrum worden automatisch aangepast naarmate de snelheid toeneemt, wat de bestuurder en de passagiers nog meer sensatie oplevert.

De 320-watt versterker laat het intense JBL-geluid door de aderen van de klant stromen, waardoor energie wordt omgezet in emotie en kracht in adrenaline, net als bij de Nieuwe Abarth 500e. Het JBL premium geluidssysteem is perfect geïntegreerd in de auto  en heeft geen gevolgen voor het interieur of de kofferruimte.

De Nieuwe Abarth 500e: “meer Abarth dan EVer”

Door prestaties, elektrisch vermogen, stijl en een nieuw krachtig geluid te combineren, zet de nieuwe Scorpion geavanceerde technologie om in adrenaline en duurzaamheid in prestaties. Dankzij zijn elektrische architectuur, in combinatie met een betere gewichtsverdeling, een onmiddellijke koppel en een bredere wielbasis, is de Nieuwe Abarth 500e sneller dan zijn benzineversie en opwindender in zowel de stad als in de voorsteden. Hij is zelfs 1 seconde sneller in de stad, wat een 50% snellere acceleratie van 20 tot 40 km/u betekent dan zijn tegenhanger met benzinemotor. Buiten de stad, bijvoorbeeld in haarspeldbochten, bereikt hij de beoogde snelheid van 40 tot 60 km/u in slechts 1,5 seconde – veel sneller dan zijn benzineversie, die 15 meter achterblijft en 60 km/u een seconde later bereikt. Op de open weg ten slotte voert hij inhaalmanoeuvres sneller uit dan zijn benzineversie: hij bereikt een snelheid van 100 km/u (vanaf 60 km/u) terwijl zijn benzine tegenhanger nog 91 km/u rijdt, met een verschil van ongeveer 1 seconde.

Bovendien biedt de Nieuwe Abarth 500e een geweldig weggedrag en rijdynamiek, met een snellere respons, een betere bochtopname en een hogere bocht- en uitrijsnelheid. Kortom, hij is meer Abarth dan ooit.

Uitgerust met een 42 kWh batterij gekoppeld aan een krachtige e-motor, combineert hij de prestaties van de Scorpion met de innovatie van elektrische mobiliteit. Hij beschikt over de beste acceleratie in zijn klasse en zorgt tegelijkertijd voor nul emissies. Uiteindelijk is de Nieuwe Abarth 500e “spannend en snel”, juist in die omstandigheden waarin je echt plezier kunt hebben.

Met een batterijbereik tot 265 km en een ondersteunende snellader tot 85 kW in gelijkstroom (DC) zorgt de Nieuwe Abarth 500e voor veel rijplezier.

Klanten kunnen kiezen uit vijf opwindende kleuren voor zowel de 500e als de 500e Turismo: Antidote White, Venom Black, Adrenaline Red, plus de gloednieuwe Acid Green en Poison Blue, waarmee de Nieuwe Abarth 500e zich onderscheidt van de massa.

Rijmodus

Op zowel de Nieuwe Abarth 500e als de Nieuwe Abarth 500e Turismo zijn drie exclusieve rijmodi beschikbaar die gericht zijn op prestaties – Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track – waardoor klanten de volledige vrijheid hebben om de sportieve set-up volledig tot zijn recht te laten komen en het vermogen van hun Abarth los te laten bij elke uitdaging op de weg.

  • De Turismo-modus zorgt voor een soepelere acceleratie en een lager vermogen voor een efficiënte maar opwindende rijervaring.
  • De Scorpion Street modus biedt topprestaties en maximaliseert het regeneratief remmen.
  • In zowel de Turismo- als de Scorpion Street Mode wordt de één-pedaal-rijfunctie aangeboden voor een snellere en sportievere rijervaring. De auto vertraagt telkens wanneer u uw voet optilt, waardoor u kunt remmen zonder het rempedaal aan te raken, en wint kinetische energie terug die vervolgens wordt omgezet in elektriciteit om de accu op te laden.
  • De Scorpion Track-modus tenslotte is bedoeld voor wie op zoek is naar topprestaties zonder de One Pedal Driving-functie.

Technologisch en volledig verbonden

De Nieuwe Abarth 500e is de eerste auto van het Abarth-gamma die een volledig verbonden ervaring biedt dankzij Uconnect Services, voor realtime informatie en veiligheid aan boord.

Alle verbonden diensten kunnen ook offboard worden beheerd via de speciale app (Fiat app). Aan boord kunnen klanten genieten van het constant verbonden en bijgewerkte navigatiesysteem om real-time informatie te ontvangen over verkeer, parkeren en het weer. Dankzij Dynamic Range Mapping is het bovendien mogelijk om op de kaart te controleren wat de maximale actieradius is die met de restlading kan worden gereden en het dichtstbijzijnde laadstation op te zoeken. De Wi-Fi aan boord zorgt voor veiligheid en plezier voor alle passagiers en dankzij Amazon Alexa kunnen bestuurders thuis op de hoogte blijven en hun slimme apparaten bedienen zonder hun handen van het stuur te halen.

Offboard gaat de connected ervaring verder met de speciale mobiele app. Via de smartphone is het mogelijk om het voertuig op afstand te monitoren, met een paar tikken de deuren te openen en te sluiten – waarbij men altijd weet waar de auto geparkeerd staat – en openbare laadstations te vinden. De app biedt ook rechtstreeks toegang tot de eSolutions Charging-diensten van Free2Move eSolutions, waar klanten kunnen betalen voor openbaar opladen, hun oplaadgeschiedenis kunnen controleren en hun privé Wallbox op afstand kunnen beheren.

Snelle oplaadsnelheid om snel weer plezier te hebben

Om de oplaadtijd te minimaliseren is de Nieuwe Abarth 500e uitgerust met het 85 kW snellaadsysteem om de accu van de auto zeer snel op te laden en oneindig veel plezier te garanderen. Zo duurt het minder dan 5 minuten om voldoende energiereserve op te bouwen voor de dagelijkse kilometers (ongeveer 40 km), wat minder is dan de tijd die nodig is om uw volgende bestemming te kiezen. In geval van haast bereikt de snellader 80% van het bereik in slechts 35 minuten, zodat u snel weer de weg op kan.

De officiële partner van de Nieuwe Abarth 500e is Free2move eSolutions, een joint venture van Stellantis die werd opgericht om de overgang naar elektrische mobiliteit te ondersteunen en te vergemakkelijken, door een actieve rol te spelen in de realisatie van toegankelijke en ecologische mobiliteit. Free2move eSolutions biedt innovatieve producten en diensten op maat van alle klanten.

Te beginnen met eSolutions Charging, de applicatie die zowel bedoeld is voor degenen die hun eerste stappen zetten in eMobility als voor degenen die vaak gebruik maken van openbare oplaadpunten. eSolutions Charging biedt meer dan 450.000 oplaadpunten in heel Europa, die met een paar eenvoudige klikken kunnen worden gevonden en gebruikt.

Avatar

Door patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.